Exposició “Efímera pell; Eterna Memòria”

Del 4 d’agost al 30 de setembre

A l’Ermita de la Pietat

Exposició “Efímera pell; Eterna Memòria”, del cicle Ebre, Art & Patrimoni

Inauguració/performance de l’exposició el 26 d’agost a les 12h

Es diu que l’Art Rupestre és de les 1es representacions culturals de la humanitat. Creacions artístiques úniques plenes de simbologia i abstracció del pensament, lligades a la comprensió del Món que els envolta i circumscrites a un temps i a un espai determinat. L’Art Llevantí, de cronologies compreses entre fa 9000 i 3000 anys, és un període clau en el desenvolupament d’aquestes representacions artístiques i comunicatives gràfiques no verbals on apareix la narració i el pensament simbòlic abstracte. Narracions mítiques de cacera a l’escena de l’Abric 1, pintades a l’Epipaleolític i símbols i esquematitzacions molt complexes pintades a les parets de l’Abric 4 entre el Neolític i l’Edat dels Metalls, representen la identitat individual i, sobretot col·lectiva d’aquest grups prehistòrics.

Només ens ha arribat una petita part d’aquest llegat pintat a les parets però, com en totes les cultures hi ha una part d’aquest identitat representada al moment o sobre suports efímers com la música, dansa o la pintura corporal i el tatuatge que han desaparegut.

Aquesta exposició fotogràfica/performance vol fer una aproximació a aquestes pintures corporals lligades al període vital de les persones que consideraven l’entorn de l’Ermita de la Pietat com un lloc sagrat. Cossos pintats representant seqüències rituals i simbòliques des del punt de vista contemporani de les dos artistes.

 

Noa Wu

Nascuda a Taiwán. La fotografia es la seva forma de narrar la vida, capturant instants on queden manifests els sentiments, emocions i passions de les persones que l’envolten i amb qui comparteix l’experiència de viure. Treballa immortalitzant les JMEP d’Ulldecona. Ha realitzat reportatges fotogràfics sobre l’escultor senegalès Ibrahima Seydi, del Ball de Mantons d’Ulldecona i l’exposició de Pedra Seca organitzat per la Taula del Sènia.

 

Alba Mariné Villar

Artista polifacètica i multidisciplinar. Actualment tècnica en caracterització i tatuadora professional. Ja des de la universitat, la seva trajectòria artística ha estat més enfocada al cos humà, la seva transformació i decoració. Ha col·laborat amb la productora CANADA, El Petit Liceu, també als Carnavals de Sitges i ha treballat per a la productora Minoria Absoluta.

Fecha

Ago 04 2022 - Sep 30 2022
¡Caducado!

Hora

Todo el día
Categoría

Comments are closed.

Buy now