Carnaval d’Ulldecona

El 10 i 11 de febrer arriba el Carnaval d’Ulldecona, aquest any amb moltes novetats i sense mascareta ni restriccions.

El divendres 10 de febrer la festa començarà a les 16.45 h amb una desfilada infantil des de davant de l’escola Ramón y Cajal. La rua recorrerà diferents carrers del poble per lluir les disfresses amb l’acompanyament de música en directe. En arribar a la plaça de l’Església gaudirem del pregó de carnestoltes infantil, que anirà a càrrec dels alumnes de 6è, guanyadors del cinquè concurs de pregons. Tot seguit, hi haurà festa i la tradicional xocolatada solidària en favor de la investigació del càncer infantil (hi haurà una urna per als donatius). Enguany el tema de la rua és el món de Harry Potter i, per a l’organització, l’Ajuntament d’Ulldecona ha comptat amb la col·laboració de l’AFA Escola Ramón y Cajal, Llar d’Infants Cuca de Llum, Residència Municipal i Fundació Ulldecona, concretament de les àrees de l’Espai de Respir i el Centre Obert Lúdik. 

El mateix divendres per la nit, al Lúdik, tindrà lloc el 25è Tribut de Carnaval d’Ulldecona enguany dedicat a les “Veus Femenines” i impulsat en una nova edició per AMICS.

Dissabte 11 de febrer la festa començarà amb el Carnaval familiar organitzat amb la col·laboració de Xarxa Ulldecona. A les 16.45 h està prevista la concentració de disfresses a la plaça de l’Església. Al mateix lloc hi haurà la representació de l’obra “Visca la Xerinola”, de la companyia Rikus, amb la presència també dels “Cavalls de Menorca”, una producció de teatre itinerant que ha estat premiada i present a nombrosos festivals nacionals i internacionals, i de l’espectacle “Elefantia” amb música, malabars, acròbates  i molt de color.

En acabar, començarà una nova desfilada de Carnaval amb la carrossa del Rei de Carnestoltes.  L’itinerari previst és: plaça de l’Església, carrer Major, plaça Diputació, Murada de Dalt, carrer Calvari i carrer Major fins al pavelló poliesportiu. En arribar, hi haurà activitats infantils amb monitors per als menuts de casa. I, per als joves de 12 a 16 anys, al Lúdik, també hi haurà activitats i una sessió de disco-mòbil.

Posteriorment, també com a novetat enguany, hi haurà un sopar al mateix pavelló sobre les nou del vespre. Tots els que vulguin participar-hi podran encarregar els menús específics de Carnaval que una vintena de bars i restaurants d’Ulldecona han preparat. En els propers dies anirem explicant com i on apuntar-se, quins són els menús i com fer la reserva del menjar, que es recollirà directament al poliesportiu, on hi haurà taules i cadires per als participants al sopar. Hi haurà també servei de barra a càrrec del Centre Cultural Recreatiu.

A les 23.30 h començarà la festa de la nit, amb el Pregó de Carnestoltes i seguidament, ball amb l’orquestra CENTAURO. Ja seguint el mateix format que els darrers anys, a la 1.30 h tindrà lloc el concurs de disfresses. Les colles participants, amb un mínim de 5 membres i que s’hagin inscrit prèviament a l’OAC de l´Ajuntament, rebran un pernil d’obsequi.

En el concurs de disfresses es repartiran els següents premis:

Grups: 200 € primer, 100 € segon, 70 € tercer i quatre accèssits de 50 €.

Parelles: 100 € primer i 50 € segon.

Individuals: 50 € primer i 30 € segon.

En acabar el ball, hi haurà disco-mòbil a càrrec de DJ. MARK RUIZ i DJ. GERARD RB.

Fecha

Feb 10 - 11 2023
¡Caducado!

Hora

Todo el día
Categoría

Organizador

Ajuntament Ulldecona
Teléfono
977573034
Correo electrónico
ajuntament@ulldecona.cat
Web
https://ulldecona.cat/

Comments are closed.

Buy now