Els alumnes de 5è de primària de l’Escola Ramón y Cajal d’Ulldecona han fet avui una excursió fins a l’Àrea d’Oliveres Mil·lenàries de la Foia, en una finca propietat de Juanjo Labernia, a la falda de la Serra del Montsià. L’activitat s’emmarca en el projecte Històries del Patrimoni Europeu, impulsat pel Consell d’Europa i la Comissió Europea, i que l’any passat va premiar la proposta d’activitats feta per la Mancomunitat de la Taula del Sénia.

Una cinquantena de xiquets i xiquetes han pogut gaudir del paisatge d’oliveres durant tot el recorregut de l’excursió, rebre informació sobre el cultiu de l’olivera al nostre territori, i després han ajudat a medir algunes de les oliveres mil·lanàries que ja estan inventariades. A més, han elegit nom per a una d’elles, concretament un exemplar de més de 4 metres de perímetre que han batejat com a “Atenea”, en honor a la deesa grega de la saviesa. 

En acabar la feina, han fet una degustació de pa amb oli i xocolata, i finalment s’han fet una fotografía de grup, per deixar un record de l’activitat, i que properament s’entregarà al centre escolar en agraïment a la seva col·laboració. L’activitat ha estat coordinada per l’Escola, la Mancomunitat i l’Ajuntament d’Ulldecona.

Alumnes de l’Escola Ramón y Cajal d’Ulldecona posen nom a una olivera mil·lenària de la Foia dins del projecte Històries de Patrimoni Europeu en el que participa la Taula del Sénia