16114292_10212220660610555_8468514276116108661_n

Ara fa uns mesos el Consell Escolar Municipal va acordar la creació d’una comissió per estudiar mesures en relació a les actituds incíviques i els actes vandàlics comesos al municipi i posar en marxa diverses campanyes per donar a conèixer l’ordenança de civisme i convivència ciutadana. La comissió, que ja s’ha reunit dos vegades, la darrera la setmana passada, està formada per l’Alcaldessa i regidors del govern municipal, representants de professors, alumnes i l’AMPA de l’Escola Ramón y Cajal i l’Institut Manuel Sales i Ferré.

El passat mes de desembre, els dos centres educatius van organitzar un concurs de cartells, en el que van participar més d’un centenar de xiquets i jóvens. Els treballs van ser exposats durant el Parc Infantil de Nadal i es va fer un procés de votació per a que tothom pugués elegir els dibuixos que millor representaven una primera campanya de conscienciació.

El proper dissabte, 4 de febrer, a les 11’00 a l’Ajuntament d’Ulldecona, es farà l’entrega de premis als primers classificats del concurs i, posteriorment, tots els cartells finalistes es repartiran per diferents comerços d’Ulldecona. La comissió està estudiant també l’organització de diverses jornades cíviques i de neteja per tal de potenciar la implicació de tothom amb el municipi.

Són dos les principals problemàtiques que existeixen actualment a Ulldecona. Una està relacionada amb les defecacions canines i la poca sensibilitat d’alguns propietaris d’animals que no compleixen l’ordenança cívica i embruten carrers, parcs i jardins, i l’altra és en relació a les deixalles i la brossa, atès que hi ha veïns que la deixen fora dels contenidors. A banda, diversos actes vandàlics van destrossar l’any passat mobiliari urbà de la via pública i també de diversos equipaments municipals. 

Segona reunió de la comissió d’estudi i treball per acabar amb les actituds incíviques que malmeten la imatge del municipi