SERVEIS
RECOMANACIONS
NOVETATS
AGENDA
ACTIVITATS
SERVEIS
RECOMANACIONS
NOVETATS
AGENDA
ACTIVITATS

ON SOM?

CONTACTA’NS

mobil
fixe
mail

CONTACTA’NS

mobil
fixe
mail

CONSULTA L’HORARI AQUÍ

HORARI

Dilluns Dimecres i Divendres: 15:30 a 19:30h


Dimarts i Dijous: 10 a 14h

SERVEIS

Per utilitzar els nostres serveis només us cal tenir un carnet de Biblioteca Pública. Si no en teniu, adreceu-vos a la nostra biblioteca i us en farem un. Amb el carnet de biblioteca pública podràs gaudir de tots els serveis, activitats i productes que us oferim.

Servei de consulta i informació

Atendrem les vostres sol·licituds d’informació i us orientarem en el funcionament de les seccions, dels serveis i de les  activitats de la Biblioteca. 

L’accés als documents és lliure a totes les sales. La biblioteca es reserva el dret de restringir l’accés a determinats documents per raons tècniques i de seguretat, o quan es trobin en processos de restauració o conservació.

Servei de Préstec

Servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. El servei està disponible a E-biblio.

A través del préstec interbibliotecari es poden sol·licitar, de forma gratuïta, documents a les biblioteques que formen part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Bústia de devolucions

La biblioteca disposa d’una bústia (situada a la façana lateral de l’edifici de la biblioteca, al costat de l’ascensor) de devolucions per tal de facilitar el retorn dels documents que els usuaris( que són responsables dels documents que té en préstec, per tant, en cas que la bústia estigui plena i no s’hi puguin dipositar més documents, no s’han de deixar a fora de la bústia per evitar la pèrdua del material.

Servei d'internet, wifi i ofimàtica

La Biblioteca disposa d’ordinadors d’ús públic. El servei de connexió a Internet és lliure i gratuït per a tothom i podrà fer-se mitjançant els ordinadors de la Biblioteca o bé mitjançant la xarxa wi-fi des dels vostres dispositius mòbils: tablet, ordinador portàtil o telèfon mòbil.

Servei de reprografia

El servei de reprografia de la Biblioteca posa a disposició dels usuaris una màquina fotocopiadora, com a una prestació de caràcter públic.

Serveis de Promoció cultural

Serveis que tenen com a objectiu el foment a la lectura, el suport a la formació i a l’aprenentatge, així com la difusió dels fons bibliogràfics i documentals. Podeu consultar-los a Activitats

ACTIVITATS

La Biblioteca Popular d’Ulldecona ofereix les següents activitats. Si en teniu d’altres contacteu amb nosaltres i feu-nos arribar les vostres propostes.

Clubs de lectura

Club de lectura “Llegim junts”

Volem afavorir i acompanyar els procés d’aprenentatge de la lectura als infants a partir de 5 anys així com fomentar el gust per la lectura. Esta activitat està dirigida a nens de 1er. Les sessions es realitzen cada setmana entre octubre i maig, els dimarts a les 17 h. Es llegeix en veu alta llibres en lletra de pal i es treballa la comprensió lectora.  Cal inscripció prèvia. Places limitades.

Club de lectura “Va de lletres”

Les sessions es realitzen un cop al mes entre octubre i maig, el primer dilluns del mes a les 17 h. Es llegeix en veu alta llibres en lletra d’impremta i es treballa el procés de lectura i la comprensió lectora. Esta activitat està dirigida a nens a partir de 7 anys.

Club de lectura “M’agrada la lectura”

El club infantil format per nens i nenes a partir de 8 anys es troben un cop als mes per tal llegir en veu alta. La coordinadora els ajuda en el procés de lectura així com en la comprensió del llibre. Les sessions es realitzen cada mes entre octubre i maig, l’últim dilluns del mes a les 17 h.

Club de lectura “Petits Aprenents” 

El club infantil format per nens i nenes a partir de 9 anys es troben un cop als mes per tal llegir en veu alta. La coordinadora els ajuda en el procés de lectura així com en la comprensió del llibre. En divendres, d’octubre a maig a les 18 h.  Cal inscripció prèvia. Places limitades.

Club de lectura Superlectors

El club infantil format per nens i nenes a partir de 10 anys es troben un cop al mes per comentar entre tots el llibre llegit. La biblioteca els facilita un exemplar del títol triat que després comentaran a la trobada que té lloc d’octubre a maig, el darrer divendres de cada mes, a les 18 h.

Club de lectura Bojos per la lectura

El club està format joves de més de 12 anys que es troben un cop al mes per comentar entre tots el llibre llegit.  La biblioteca els facilita un exemplar del títol triat que després comentaran a la trobada que té lloc d’octubre a maig, el darrer divendres de cada mes a les 16:30 h.

Café-tertúlia en veu alta per a adults

El grup de lectura en veu alta per a adults reuneix a la biblioteca un grup de persones, interessades en la lectura, per tal llegir en veu alta el llibre escollit i d’intercanviar experiències. La coordinado
ra els ajuda en el procés de lectura així com en la comprensió del llibre. Tots els divendres, d’octubre a maig, de 15:30 h. a 16:30 h.

Club de lectura “La Paraula prestada”

El grup de lectura el formen lectors i lectores interessades en la lectura que llegeixen el mateix llibre i reuneixen a la biblioteca per tal de comentar i d’intercanviar experiències. A partir de la proposta de parlar de la lectura feta, es crea una tertúlia on van sorgint pensaments, comentaris, sensacions i emocions no tan sols de la ficció llegida sinó de la mateixa vida….. Es realitza una trobada mensual, d’octubre a maig, el darrer divendres de cada mes a les 20 h. La biblioteca proporciona els llibres als membres del grup així com una guia d’acompanyament sobre la lectura.

Visites escolars

  • Visita general: Presentació de funcionament, serveis, fons bibliogràfic i activitats dela biblioteca d’una manera bàsica i introductòria per a qualsevol grup d’educació primària. Conèixer la biblioteca i els seus recursos. 
     
  • Visita Foment de la lectura: Activitats per fomentar el gust per la lectura (narració de contes, tria de llibres, presentació de llibres, etc.) 

 

  • Visita formativa: Aprofundiment en les eines de recerca d’informació (ús del catàleg, classificació del fons, internet, etc). Aprenem a cercar a la biblioteca. Es treballa a partir d’un tema de recerca acordat amb l’escola o el centre. 

Parlem de llibres

 

Programa de ràdio setmanal que s’emet a Ràdio Ulldecona tots els dimarts de Setembre a Juny de 11 a 11:30h.

 

 

SERVEIS EN LÍNEA

Cada mes trobareu totes les novetats en llibres a l’expositor de l’entrada de la biblioteca. Llibres que s’han adquirit a través de subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Catàleg

Per conèixer el fons de la Biblioteca, o el de qualsevol biblioteca pública de Catalunya, teniu a la vostra disposició el catàleg Argus. Per qualsevol consulta, no dubteu en contactar amb nosaltres.

Renovacions

Al catàleg ARGUS de les biblioteques del sistema de lectura pública de Catalunya hi trobareu les vostres dades personals i les operacions que podeu fer com a usuaris de la Biblioteca (pròrroga de llibres, estat de reserves, historial de préstecs…) accedint a l’apartat El meu compte. Seguiu les ajudes de la pàgina per a crear-vos el vostre compte.

E-Biblio

L’e-biblio és un servei de préstec de llibres electrònics per als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya. Per fer ús de l’e-biblio Catalunya caldrà disposar del carnet d’usuari de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. El carnet es pot demanar a qualsevol biblioteca. Per poder accedir a eBiblio, l’adreça electrònica de l’usuari haurà de figurar obligatòriament entre les dades que s’incloguin en la sol·licitud. També s’hi pot accedir descarregant l’aplicació.

Arxiu

Accediu als diaris i tota la correspondència enviada i rebuda de la Biblioteca Popular d’Ulldecona des de finals de l’any 1929, en que es van començar els preparatius del que seria la biblioteca , fins al 1969.

Buy now