ACTIVITATS

La Biblioteca Popular d’Ulldecona ofereix les següents activitats. Si en teniu d’altres contacteu amb nosaltres i feu-nos arribar les vostres propostes.

 

GRUPS DE LECTURA

Llegim junts

Volem afavorir i acompanyar els procés d’aprenentatge de la lectura als infants a partir de 5 anys així com fomentar el gust per la lectura. Esta activitat està dirigida a nens des de P5 a 1er. Les sessions es realitzaran cada setmana entre octubre i maig, els dimarts a les 17 h. Es llegirà en veu alta llibres en lletra de pal i es treballarà la comprensió lectora.  Cal inscripció prèvia. Places limitades

Club de lectura Petits Aprenents (Grup de lectura en veu alta per a infants)

El club infantil format per nens i nenes a partir de 7 anys es troben un cop als mes per tal llegir en veu alta. La coordinadora els ajuda en el procés de lectura així com en la comprensió del llibre. En divendres, d’octubre a maig a les 18 h.  C
CIMG6704al inscripció prèvia. Places limitades.

Club de lectura Superlectors

El club infantil format per nens i nenes d’entre 9 i 10 anys es troben un cop al mes per comentar entre tots el llibre llegit. La biblioteca els facilita un exemplar del títol triat que després comentaran a la trobada que té lloc d’octubre a maig, el darrer divendres de cada mes, a les 18 h.

Club de lectura Bojos per la lectura

El club infantil format per nens i nenes d’entre 11 i 12 anys es troben un cop al mes per comentar entre tots el llibre llegit. La biblioteca els facilita un exemplar del títol triat que després comentaran a la trobada que té lloc d’octubre a maig, el darrer divendres de cada mes, a les 18 h.

Café-tertúlia en veu alta per a adults

El grup de lectura en veu alta per a adults reuneix a la biblioteca un grup de persones, interessades en la lectura, per tal llegir en veu alta el llibre escollit i d’intercanviar experiències. La coordinado
IMG_20160212_161928ra els ajuda en el procés de lectura així com en la comprensió del llibre. Tots els divendres, d’octubre a maig, de 15:30 h. a 16:30 h.

Club de lectura en francès

El grup de lectura en francès per a adults es troba un cop al mes per tal de realitzar lectura en veu alta i conversa en francès. Els divendres, d’octubre a maig, de 16 a 17 h.

Grup de lectura adults

El grup de lectura el formen lectors i lectores interessades en la lectura que llegeixen el mateix llibre i reuneixen a la biblioteca per tal de comentar i d’intercanviar experiències. A partir de la proposta de parlar de la lectura feta, es crea una tertúlia on van sorgint pensaments, comentaris, sensacions i emocions no tan sols de la ficció llegida sinó de la mateixa vida….. Es realitza una trobada mensual, d’octubre a maig, el darrer divendres de cada mes a les 20 h. La biblioteca proporciona els llibres als membres del grup així com una guia d’acompanyament sobre la lectura.

 

VISITES ESCOLARSIMG_20160209_095310

  • Visita general: Presentació de funcionament, serveis, fons bibliogràfic i activitats de

    la biblioteca d’una manera bàsica i introductòria per a qualsevol grup d’educació
    primària. Conèixer la biblioteca i els seus recursos.

  • Visita Foment de la lectura: Activitats per fomentar el gust per la lectura (narració de contes, tria de llibres, presentació de llibres, etc.)
  • Visita formativa: Aprofundiment en les eines de recerca d’informació (ús del catàleg, classificació del fons, internet, etc). Aprenem a cercar a la biblioteca. Es treballa a partir d’un tema de recerca acordat amb l’escola o el centre.

 

TASTETS TIC

Tallers de tecnologies de la informació destinats a persones que tenen nocions molt bàsiques o s’inicien a l’ús dels dispositius mòbils. Destinats a majors de 16 anys. Cal inscripció prèvia.

 

PRÉSTEC DE LOTS

  • Lots temàtics per al treball de projectes: deixem en préstec lots de títols temàtics per a projectes concrets per cursos.
  • Lots de llibres d’imaginació: deixem en préstec una selecció de llibres, de temàtica i nivell variats per a fer lectura a l’aula.

 

PARLEM DE LLIBRES

Programa de ràdio setmanal que s’emet a Ràdio Ulldecona tots els dimarts de setembre a juny de 11  a 11:30 h.