ACTIVITATS

La Biblioteca Popular d’Ulldecona ofereix les següents activitats. Si en teniu d’altres contacteu amb nosaltres i feu-nos arribar les vostres propostes.

CLUBS DE LECTURA

Club de lectura “Llegim junts”

Volem afavorir i acompanyar els procés d’aprenentatge de la lectura als infants a partir de 5 anys així com fomentar el gust per la lectura. Esta activitat està dirigida a nens de 1er. Les sessions es realitzen cada setmana entre octubre i maig, els dimarts a les 17 h. Es llegeix en veu alta llibres en lletra de pal i es treballa la comprensió lectora.  Cal inscripció prèvia. Places limitades.

Club de lectura “Va de lletres”

Les sessions es realitzen un cop al mes entre octubre i maig, el primer dilluns del mes a les 17 h. Es llegeix en veu alta llibres en lletra d’impremta i es treballa el procés de lectura i la comprensió lectora. Esta activitat està dirigida a nens a partir de 7 anys.

Club de lectura “M’agrada la lectura”

El club infantil format per nens i nenes a partir de 8 anys es troben un cop als mes per tal llegir en veu alta. La coordinadora els ajuda en el procés de lectura així com en la comprensió del llibre. Les sessions es realitzen cada mes entre octubre i maig, l’últim dilluns del mes a les 17 h.

Club de lectura “Petits Aprenents” 

El club infantil format per nens i nenes a partir de 9 anys es troben un cop als mes per tal llegir en veu alta. La coordinadora els ajuda en el procés de lectura així com en la comprensió del llibre. En divendres, d’octubre a maig a les 18 h.  CCIMG6704al inscripció prèvia. Places limitades.

Club de lectura Superlectors

El club infantil format per nens i nenes a partir de 10 anys es troben un cop al mes per comentar entre tots el llibre llegit. La biblioteca els facilita un exemplar del títol triat que després comentaran a la trobada que té lloc d’octubre a maig, el darrer divendres de cada mes, a les 18 h.

Club de lectura Bojos per la lectura

El club està format joves de més de 12 anys que es troben un cop al mes per comentar entre tots el llibre llegit.  La biblioteca els facilita un exemplar del títol triat que després comentaran a la trobada que té lloc d’octubre a maig, el darrer divendres de cada mes a les 16:30 h.

Café-tertúlia en veu alta per a adults

El grup de lectura en veu alta per a adults reuneix a la biblioteca un grup de persones, interessades en la lectura, per tal llegir en veu alta el llibre escollit i d’intercanviar experiències. La coordinado
IMG_20160212_161928ra els ajuda en el procés de lectura així com en la comprensió del llibre. Tots els divendres, d’octubre a maig, de 15:30 h. a 16:30 h.

Club de elctura “La Paraula prestada”

El grup de lectura el formen lectors i lectores interessades en la lectura que llegeixen el mateix llibre i reuneixen a la biblioteca per tal de comentar i d’intercanviar experiències. A partir de la proposta de parlar de la lectura feta, es crea una tertúlia on van sorgint pensaments, comentaris, sensacions i emocions no tan sols de la ficció llegida sinó de la mateixa vida….. Es realitza una trobada mensual, d’octubre a maig, el darrer divendres de cada mes a les 20 h. La biblioteca proporciona els llibres als membres del grup així com una guia d’acompanyament sobre la lectura.

VISITES ESCOLARSIMG_20160209_095310

  • Visita general: Presentació de funcionament, serveis, fons bibliogràfic i activitats dela biblioteca d’una manera bàsica i introductòria per a qualsevol grup d’educació
    primària. Conèixer la biblioteca i els seus recursos.
  • Visita Foment de la lectura: Activitats per fomentar el gust per la lectura (narració de contes, tria de llibres, presentació de llibres, etc.)
  • Visita formativa: Aprofundiment en les eines de recerca d’informació (ús del catàleg, classificació del fons, internet, etc). Aprenem a cercar a la biblioteca. Es treballa a partir d’un tema de recerca acordat amb l’escola o el centre.

PRÉSTEC DE LOTS

  • Lots temàtics per al treball de projectes: deixem en préstec lots de títols temàtics per a projectes concrets per cursos.
  • Lots de llibres d’imaginació: deixem en préstec una selecció de llibres, de temàtica i nivell variats per a fer lectura a l’aula.

PARLEM DE LLIBRES

Programa de ràdio setmanal que s’emet a Ràdio Ulldecona tots els dimarts de setembre a juny de 11  a 11:30 h.