Aquest dijous, 5 d’abril, hi ha programada una nova sessió del programa “Camins Segurs i Mobilitat Sostenible”, impulsada per l’Escola Ramón y Cajal, l’Institut Manuel Sales i Ferré, l’Ajuntament d’Ulldecona i les Associacions de Mares i Pares dels dos centres, a través del Comitè Ambiental Local. L’objectiu d’aquest projecte és facilitar que els membres de la comunitat educativa, alumnes, famílies, mestres i professors, vagin als centres caminant, en bicicleta, en patinet o qualsevol altre vehicle que no porti motor.

L’activitat, que aporta millores en la salut, en el medi ambient, en l’estalvi i en seguretat vial, es realitza tots els primers dijous de mes de 8.15 a 9.15 h en aquells carrers que envolten els centres educatius, on es restringeix el pas dels vehicles. L’organització, que fa un balanç positiu del programa, vol fer en aquesta ocasió especial incidència en qüestions relacionades amb la salut i, a la vegada, també en la necessitat que vehicles i ciclistes o vianants compleixin les normes de circulació.

Així, aquest dijous, es restringirà de nou el pas de vehicles a l’entorn de l’Escola i l’Institut, centre educatius que participen també en el programa Escoles Verdes. Els carrers afectats són l’Avinguda Generalitat i el carrer Vidal i Barraquer (tots dos des dels encreuaments del carrer Maestrat) i l’accés a l’Avinguda Escoles tant per la part de l’Avinguda Constitució com pel carrer Montsià. Alumnes voluntaris de l’Institut informaran de l’activitat, junt amb la Policia Local, i només es podrà passar a peu, en bicicleta o patinet.

Amb aquesta activitat, a més, es dóna el tret de sortida a la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física a Ulldecona, amb la programació de nombrosos actes encaminats a fomentar els hàbitats saludables. 

Camins Segurs i Mobilitat Sostenible