Aquest proper cap de setmana, Ulldecona viurà els primers Carnavals del territori. Els actes previs ja han començat i tant a la Biblioteca Popular com a l’Escola Ramón y Cajal, durant tota la setmana, hi ha activitats diverses amb les disfresses com a protagonistes. A partir de divendres, 22 de febrer, començarà la festa grossa amb cercaviles, balls i concerts. A partir de les 16.45 hi ha prevista la primera desfilada pels carrers del municipi. Se sortirà de l’Escola fins a la Plaça de l’Església on tindrà lloc una gran festa, el pregó infantil de Carnestoltes i una xocolatada per a tothom. Aquest acte, a més, s’enmarca en una acció solidària de recollida de fons per a la investigació del càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu, impulsada a Ulldecona per l’Associació de Mares i Pares de l’Escola,  la secció local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i el Grup de Dones.

En acabar, a les 19.00 al Teatre Orfeó Montsià, els alumnes d’elemental 1 de l’Escola Municipal de Música d’Ulldecona, representaran l’obra de teatre infantil “La Ciutat a la Lluna”. L’entrada és gratuïta.

I el mateix divendres per la nit, a partir de les 23.30, tindrà lloc al Casal Jove, el tradicional Tribut de Carnaval, que enguany, en la seva 21ena edició, està dedicat a la música electrònica. Actuaran els grups ChemiCuls Brothers, Enjoy deRuido, Familiador Dro, Fuck DJ i Technocratic State of Unicornia; i els punxadiscs Dj Cossiet, Monma i Pixi i Montes. Durant la nit hi haurà premis en CD’s a les millors disfresses per part d’AMICS, entitat organitzadora.

El dissabte, 23 de febrer, a partir de les 18.30 hi haurà una altra de les novetats del Carnaval d’aquest any, amb un ball al pavelló cobert per part de l’Orquestra Welcome Band amb un petit refrigeri per als assistents. La mateixa orquestra, amb una formació de 12 músics i coreografies molt impactants, és la que protagonitzarà el Ball de Carnestoltes per la nit, a partir de les 24.00h. Al mateix moment, des de la Plaça de l’Església, es donarà sortida a la Desfilada de colles i disfresses, que comptarà amb l’acompanyament de la Batucada Esmuvi. El Centre Cultural Recreatiu serà de nou l’entitat encarregada de dirigir la rúa i els seus actors i actrius donaran vida al Rei Carnestoltes i la seva cort.

La desfilada, per diversos carrers del municipi, acabarà al ball i, a la mitja part, es farà el concurs de disfresses amb més de 800 euros en premis. Els grups o colles participants (amb un mínim de 5 integrants) rebran tots un obsequi i es repartiran un primer premi de 200 euros, un segon de 100, un tercer de 70 i quatre accèssits de 50 euros. En l’apartat de parelles hi haurà un primer i un segon premi de 100 i 50 euros respectivament, i en disfresses individuals un primer de 50 i un segon de 30 euros.

En finalitzar el ball, amb entrada gratuïta, hi haurà disco mòbil. La venda de taules i cadires es farà la mateixa nit i el preu són 5 € (taula + 6 cadires).

Finalment, diumenge 24 de febrer, a partir de les 11.30 es donarà sortida a la desfilada de carnaval familiar. Una cercavila d’animació recorrerà el carrer Major des de la Plaça Diputació fins la Plaça Sales i Ferré, on es farà  l’espectacle final “Balambambú” amb la companyia “Pentina el Gat”. Enguany, Xarxa Ulldecona, que organitza l’acte, ha apostat per un divertit show, de gran qualitat, que combina salsa, samba, rock&roll, ska i rumba catalana entre altres estils musicals.

Carnavals a Ulldecona, els primers!