Les Comunitats Energètiques són agrupacions de persones particulars, entitats, ajuntaments i/o petites i mitjanes empreses organitzades principalment en forma de cooperatives o associacions per transformar el seu territori cap a un model de generació, gestió i ús d’energia 100% renovable, inclusiu, democràtic, descentralitzat i en mans dels membres que en formen part, siguin persones, entitats o empreses. Aquestes Comunitats Energètiques, obertes i participatives, anteposen de forma clara i transparent els objectius de millora social i ambiental als guanys financers.

Si voleu formar part de la Comunitat Energètica o voleu estar al cas de què va passant, perquè us ho esteu plantejant, podeu apuntar-vos-hi a través d’aquest formulari https://forms.gle/aCnQtkj7t3uq5qQEA.

Sota una participació oberta i voluntària, hi poden intervenir múltiples agents: la ciutadania organitzada, les administracions públiques, les empreses, les organitzacions socials i les persones individuals.

S’impulsen accions per transformar la manera de produir, gestionar i utilitzar l’energia: producció d’energia solar, mobilitat elèctrica compartida, millores en eficiència energètica i molts d’altres serveis que els seus membres decideixin compartir-se.

Múltiples beneficis ambientals (descarbonització, energia km. 0, dinamització i sostenibilitat del territori), socials (construcció de comunitat, coneixença i lluita contra la pobresa energètica) i econòmics (estalvi en les factures energètiques anuals).

A Ulldecona s’ha treballat per definir una Comunitat Energètica per proporcionar energia a habitatges i comerços. 

La Comunitat Energètica permetrà generar estalvis a la factura de la llum, combatre la pobresa energètica i democratitzar l’energia deixant la propietat del projecte en mans de les mateixes beneficiàries. 

Buy now