Les Comunitats Energètiques són agrupacions de persones particulars, entitats, ajuntaments i/o petites i mitjanes empreses organitzades principalment en forma de cooperatives o associacions per transformar el seu territori cap a un model de generació, gestió i ús d’energia 100% renovable, inclusiu, democràtic, descentralitzat i en mans dels membres que en formen part, siguin persones, entitats o empreses. Aquestes Comunitats Energètiques, obertes i participatives, anteposen de forma clara i transparent els objectius de millora social i ambiental als guanys financers.
Si voleu formar part de la Comunitat Energètica o voleu estar al cas de què va passant, perquè us ho esteu plantejant, podeu apuntar-vos-hi a través d’aquest formulari https://forms.gle/aCnQtkj7t3uq5qQEA.
Sota una participació oberta i voluntària, hi poden intervenir múltiples agents: la ciutadania organitzada, les administracions públiques, les empreses, les organitzacions socials i les persones individuals.
S’impulsen accions per transformar la manera de produir, gestionar i utilitzar l’energia: producció d’energia solar, mobilitat elèctrica compartida, millores en eficiència energètica i molts d’altres serveis que els seus membres decideixin compartir-se.
Múltiples beneficis ambientals (descarbonització, energia km. 0, dinamització i sostenibilitat del territori), socials (construcció de comunitat, coneixença i lluita contra la pobresa energètica) i econòmics (estalvi en les factures energètiques anuals).
A Ulldecona s’ha treballat per definir una Comunitat Energètica per proporcionar energia a habitatges i comerços.
La Comunitat Energètica permetrà generar estalvis a la factura de la llum, combatre la pobresa energètica i democratitzar l’energia deixant la propietat del projecte en mans de les mateixes beneficiàries.
Després de setmanes de treball per part del grup motor de la comunitat energètica, dimecres 14 de desembre a les 18.30 a la sala de sessions de l’Ajuntament, es farà una nova reunió presencial per tal de presentar els avanços assolits i l’estat actual del projecte. La reunió és oberta a tothom que estigue interessat.
Us hi esperem!