Aquesta setmana s’ha iniciat el cicle PATRIMONIUM corresponent a l’any 2919. És la quarta edició d’unes jornades que pretenen donar a conèixer el patrimoni del nostre poble i posar-lo en valor.

La primera de les activitats tindrà lloc diumenge i és una sortida arqueològica al poblat preibèric de La Ferradura/Els Castellets i La Cogula, a càrrec dels arqueòlegs del GRAP. A les 10.30h es farà la sortida des de l’Oficina de Turisme. S’anirà amb cotxes particulars, primer fins a La Ferradura i després fins a La Cogula. Es recomana calçat còmode i aigua.
Acte gratuït. Inscripcions a turisme@ulldecona.cat 

Com cada dos anys el GRAP (Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica) ens ofereix l’oportunitat de gaudir d’un guiatge als treballs arqueològiques que duen a terme al poblat pre-ibèric de La Ferradura/Els Castellets, el gran referent català de la 1a Edat del Ferro i el primer urbanisme. Aquest any la novetat serà conèixer també detalls al poblat pre-ibèric de La Cogula. Jaciment conegut però inèdit pel que fa a treballs arqueològics i que ens donarà una visió complementaria dels diferents poblats que conformaven el Complex Sant Jaume. De la mà d’experts/es arqueòlegs/gues coneixerem les tècniques arqueològiques, el primer urbanisme, tècniques constructives, materials natius i d’importació, la metal·lúrgia del ferro i la interrelació entre els diferents poblats de la mateixa època a la zona.

Comença a Ulldecona Patrimonium 2019