El curs escolar va començar ahir dimecres, 13 de setembre, en total normalitat a Ulldecona. Als dos centres educatius públic, l’Escola Ramón y Cajal i l’Institut Manuel Sales i Ferré, quasi 900 alumnes van retornar a les aules després de les vacances d’estiu.

A primària enguany hi ha 587 alumnes matriculats i l’Escola compta amb una plantilla de 44 mestres. A l’Institut, els alumnes matriculats són 280 i enguany s’ha produït un notable increment de la plantilla de professorat, situant-se en un total de 35’5 llocs de treball (ocupats per 39 persones). Als dos centres se li ha de sumar el personal d’administració i serveis. També ahir, la Fundació Ulldecona va començar de nou a prestar el servei de menjador escolar al centre de primària.

Tots dos centres fan jornada intensiva, amb horari de 9.00 a 14.00 h a l’Escola i de 8.30 a 15.00 h a l’Institut. Per les tardes, l’Ajuntament i nombroses entitats i associacions han programat activitats de lleure, en molts casos, als mateixos centres educatius.

Com a principal novetat, en el cas de l’Institut, s’ha posat en marxa noves freqüències de busos que connecten La Sénia-Ulldecona-Alcanar, per tal de facilitar els desplaçaments dels alumnes dels cicles formatius de grau mitjà, que en el cas del Sales i Ferré, és de sistemes informàtics. Així mateix, a nivell conjunt, es pretén continuar implementant el projecte de mobilitat sostenible i camins segurs, segons acord del Comitè Ambiental Local.

Tant l’Escola com l’Institut formen part de la xarxa Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya, que promou la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora i sostenibilitat de l’entorn.

Comença el curs 2017/2018 a l’Escola Ramón y Cajal i a l’Institut Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona