L’Ajuntament d’Ulldecona i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) han iniciat ja a la localitat nous tractaments per controlar la població del mosquit tigre (Aedes Albopictus) a la via pública. Aquest és el tercer any que es fan tractaments específics en diferents punts del municipi per tal de rebaixar la població d’aquest insecte i pal·liar els seus efectes sobre la població.

Els treballs consisteixen en diversos tractaments, fets amb un producte químic, que s’apliquen en punts de reproducció del mosquit. Malgrat que l’àmbit públic només representa entre un 20% i un 30% dels focus del mosquit tigre, els tècnics destaquen la necessitat d’actuar-hi per minimitzar-ne l’impacte. Els tractaments en l’àmbit públic es fan als embornals dels carrers, a algunes soques d’arbres i a algunes fonts. Requereix d’un treball previ durant l’hivern de geolocalització dels principals focus per actuar-hi en la fase larvària i evitar que el mosquit arribi a ser adult.

Tot i els tractaments, els tècnics recorden que aquests treballs per evitar el desenvolupament del mosquit tigre a l’àmbit públic no servirà de res si la gent no elimina els punts d’aigua estancada en l’àmbit privat, bàsicament en habitatges, on trobem entre el 70 i el 80% dels llocs de cria del mosquit. Per això s’insisteix en la necessitat de col·laboració per part de la ciutadania per fer front a aquest tipus de mosquit que produeix picades molt molestes i és transmissor d’alguns virus, per tant, té una afectació greu en qüestió sanitària.

Comencen els tractaments contra el mosquit tigre a Ulldecona