En el marc de la Fira de Sant Lluc d’Ulldecona, dissabte a la tarda es va celebrar la segona edició del Concurs de Cuina organitzat per l’Associació de Jóves Cuiners de Catalunya – Gurume, amb la col·laboració de l’Ajuntament, els Restaurants l’Antic Molí i Lo Paseo, d’Ulldecona, Zwilling, Restaurant Abac de Barcelona, Restaurant Halal, Veritext, Les Vergers Boiron i Mel de Ramon.
El concurs consta de dos parts. En la primera, s’escullen 5 finalistes entre tots els participants i en la segona, aquests, elaboren en públic, davant d’un jurat, format per Juan Carlos Reyes, Sergio Llambrich i Marc Balaguer, tots ells amb reconegut prestigi dins del món de la pastisseria i restauració.
El motiu del concurs enguany era “Cuinem amb Mel” i els finalistes d’aquest 2019 van ser: Manuel Triado, de Huelva, que va elaborar un plat amb el nom “rosa frita”; Ramón Ribera, d’Almassora, que va presentar un “caneló de llagostins i mel, aire de mel, gengibre i aubergínia”; Juan Martínez, de la Vall d’Uixó, amb una combinació de sabors dolços (formatges), salats (pistatxos) i amargs (mel); Mouad Lmadani, que va elaborar una fusió de cuina marroquí i espanyola en un plat de “Pop amb parmentier, amb pimentó roig i hummus de mel”; i David Cifuentes, d’Ulldecona, amb un postre de tires de diferents textures de mel, gelat amb mel i pinya, i cruixent de mel i biscuit entre altres. Aquest darrer plat va ser el més ben valorat pel jurat, guanyant així David Cifuentes el primer premi d’aquesta segona edició del concurs. El segon classificat, va ser Ramón Ribera.
El concurs té per objectiu incentivar noves tendències culinàries sense perdre l’escència dels productes del territori, promocionar la gastronomia de qualitat i descobrir nous talents dins el món de la restauració.