El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya a Terres de l’Ebre va organitzar la tarda del dimarts passat, 29 de gener, a Tortosa, una jornada de presentació de tres projectes que potenciaran en els propers anys la producció, coneixement, consum i comercialització dels productes ecològics de les Terres de l’Ebre.

L’obertura de la jornada va anar a càrrec del xef del Restaurant Antic Molí d’Ulldecona, Vicent Guimerà, amb una xerrada sobre “La importància dels aliments de qualitat”. L’acte va comptar amb la presència de l’Alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura.

El primer projecte, Xarxa Agroecològica Cooperativa – Terres de l’Ebre, naix engegat per un grup de treball format per la Fundació Ulldecona, l’Ateneu Cooperatiu, membres de grups de consum, productors/es, elaboradors/es, i distribuïdors/es de productes ecològics de Terres de l’Ebre, i treballa per a crear una central de compres que facilite el consum i la comercialització de productes ecològics.

El segon, Sistema agroalimentari innovador a les Terres de l’Ebre, promogut pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i dut a terme per la Fundació Agroterritori, és un projecte destinat a millorar les oportunitats de rendibilitat econòmica de les explotacions agràries ecològiques del territori. Té la voluntat de dotar de coneixement i d’eines al sector per a enfortir la comercialització en circuit curt des de la sostenibilitat i la potencialitat del territori.

I el tercer, Rebost Ecològic Terres de l’Ebre, és un projecte transversal entre productors, restauradors i sector turístic d’esta zona, que vol posar en relleu la gran varietat i importància dels productes ecològics que s’hi produeixen, i aconseguir el reconeixement d’estes comarques com a referent en alimentació ecològica a Europa.

Diversos projectes a les Terres de l’Ebre treballen per potenciar la producció ecològica local