20160906_125539-1_resized

El ple de l’Ajuntament d’Ulldecona, reunit en sessió ordinària corresponent al mes de setembre, va aprovar dilluns per unanimitat de tots els grups, el conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per impulsar el Pla Educatiu d’Entorn corresponent al curs 2016/2017. El pla es desenvolupa en coordinació amb l’Escola Ramón y Cajal, l’Institut Manuel Sales i Ferré, les associacions de mares i pares dels dos centres educatius, i nombroses entitats cíviques, culturals i esportives del municipi.

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta, impulsada fa ja 12 anys, que pretén donar una resposta integrada i comunitària a les múltiples necessitats de la nostra societat, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves i les seves famílies.

En concret es treballa programant diferents activitats, tallers i cursos, per allargar el temps educatiu, per donar continuïtat a les relacions i a les vivències potencialment educatives, més enllà de l’horari lectiu, atès que mentre l’escola tendeix a compensar i equilibrar les oportunitats de creixement, el temps no escolar es converteix moltes vegades en un factor de desequilibri dins la societat. Les activitats programades estan adreçades tant a l’alumnat com a tota la comunitat educativa.

Ulldecona va ser dels primers municipis en participar dels Plans Educatius d’Entorn i, actualment, forma part d’un grup de més de 70 pobles i ciutats de tot Catalunya que continuen implementant-los. A la comarca del Montsià, a més d’Ulldecona, es fan també a Amposta i Alcanar.

El ple de l’Ajuntament d’Ulldecona aprova el conveni amb el Departament d’Ensenyament per continuar implementant el Pla Educatiu d’Entorn