El ple de l’Ajuntament d’Ulldecona, reunit en sessió ordinària ahir dilluns, 6 de novembre, va debatre dos mocions en relació a la greu situació política que viu Catalunya. Una, presentada pel grup municipal Socialistes Ulldecona amb el nom de “Moció per l’alliberament dels consellers empresonats el 2/11/17”, i l’altra pels grups CIU, Més Ulldecona i CUP, sota el títol de “Declaració Institucional per la llibertat de les preses i presos polítics”. La primera va ser aprovada per 11 vots a favor (SU, CIU, MU, CUP) i dos en contra (PP), mentre la segona rebutjada per 7 vots en contra (SU, PP) i 6 a favor (CIU, MU, CUP).
 
El text aprovat demana la llibertat del vicepresident Junqueras, els consellers Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Joaquim Forn, així com també de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, presidents d’Òmnium i l’ANC, en presó preventiva des del dia 16 d’octubre. Ja el passat divendres a la tarda a Ulldecona, en una concentració convocada per l’Ajuntament, es va demanar el seu alliberament. 
 
En un altre dels punts dels acords proposats per la moció, l’Ajuntament es va reafirmar en el seu compromís amb la lluita pels valors democràtics i el diàleg com a única via per resoldre conflictes. 
 
 
El ple de l’Ajuntament d’Ulldecona aprova una moció per l’alliberament dels consellers empresonats