L’Associació de Jubilats i Pensionistes i l’Esplai d’Ulldecona han convocat per al matí de dissabte, 17 de març, una marxa per dins el nucli urbà, sumant-se a les mobilitzacions que impulsa la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions. Els jubilats i pensionistes han rebut ja el suport del Grup de Dones, que el passat 8 de març, va organitzar també una marxa per Ulldecona en defensa de la igualtat i contra la bretxa salarial. Representants de les tres entitats es van reunir ahir amb responsables de l’Ajuntament d’Ulldecona per tal de preparar i concretar els detalls de la jornada. 

La sortida de la passejada, prevista per a les 11’00, es farà des de dos punts, el Casal de Jubilats i el local de l’Esplai (a l’Avinguda Generalitat i el Carrer Aragó respectivament). Les dos comitives es trobaran al carrer Calvari i des d’allí, pel carrer Major, després de passar per l’Ajuntament, acabaran el recorregut a la Plaça de l’Església, on hi haurà la lectura d’un manifest per part de representants de les dos entitats.  

La coordinadora estatal per a la defensa del sistema públic de pensions ha establert una quinzena de punts reivindicatius d’aquesta jornada en tres blocs: legal, econòmic i social. Els jubilats i pensionistes reclamen la revaloració de les pensions segons l’IPC i rebutgen l’increment del 0’25%. Així mateix, reivindiquen unes pensions públiques dignes per tal de poder recuperar el poder adquisitiu perdut des del 2011.

Els jubilats i pensionistes d’Ulldecona se sumen a les mobilitzacions del 17 de març per unes pensions dignes