17523166_10212978925646707_3153898713497959877_n (1)

De manera periòdica es fan a Ulldecona cursos de formació per a persones nouvingudes. Ara fa uns mesos es van entregar els primers Certificats d’Acollida a dones i homes que havien completat i aprovat tots els mòduls que estableix la normativa vigent. Aquesta setmana els diplomes els han rebut les dones que han superat el segon mòdul, el que fa referència a “Coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic”.

Aquesta formació té com a objectiu donar a conèixer els trets fonamentals, geogràfics, històrics, culturals, socials i sociolingüístics de Catalunya, el sistema polític i administratiu, l’associacionisme i la participació ciutadana. S’expliquen els drets i deures fonamentals i els serveis públics per tal de facilitar l’autonomia personal i la igualtat d’oportunitats i per millorar la convivència i la cohesió social.

Aquestes persones havien superat ja també un altre mòdul sobre “Competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana i en llengua castellana” i, en breu, començaran el tercer, i últim, sobre “Coneixements laborals”.

A l’acte d’entrega, al Casal de Joventut, hi ha assistit l’Alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, la Tinenta d’Alcaldia, Cati Brusca, la Presidenta de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal del Montsià, Susanna Sancho, la responsable del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Montsià, Àngels Castellà, i el tècnic de l’Ajuntament d’Ulldecona, Albert Sans.

Entrega de certificats a les alumnes del curs sobre coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic