Ulldecona va acollir ahir dimecres, 4 d’abril, la presentació d’Àgora, la Fira d’Economia Social i Cooperativa. Es tracta del primer certamen d’aquestes característiques que se celebra al territori i es farà els dies 13 i 14 d’abril a la Casa de Cultura. A la roda de premsa hi ha intervingut l’Alcaldessa, Núria Ventura, la representant de l’Ateneu Cooperatiu, Mirna Boix, i la coordinadora d’Àgora, Judit Jornet.

Impulsada per l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, Àgora va més enllà d’un simple marc expositiu i vol ser un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències que generi debat al voltant dels valors de la solidaritat i de l’economia social, sostenible i respectuosa amb l’entorn i les persones. Hi participaran prop d’una trentena d’expositors i els que tenen més pes són les cooperatives de consum responsable tant de productes alimentaris, com d’energia, telecomunicacions o fins i tot assegurances. També les entitats relacionades amb el tercer sector tindran molt de protagonisme a la fira, on també hi ha expositors del món de l’educació, de la banca ètica o dels mitjans de comunicació.

La del dia 13 serà una jornada més professional i comptarà amb visites de diversos centres d’educació del territori, una taula de debat sobre el tercer sector dedicada a les entitats que treballen en aquest àmbit i la celebració d’un Networking de la Federació de Cooperatives de Treball per poder identificar totes les del territori. La segona jornada, dissabte 14 d’abril, estarà oberta al públic i s’han programat durant tot el dia xerrades sobre finances ètiques i solidàries, sobre consum conscient i responsable, sobre economia social i solidària a les Terres de l’Ebre, i sobre periodisme alternatiu i informació ètica. I també hi haurà activitats per a xiquets i xiquetes.

La fira estarà instal·lada a la Casa de la Cultura d’Ulldecona i comptarà amb l’exposició “Les Cooperatives amb els objectius de desenvolupament sostenible” cedida per ARACOOP. Les xerrades i debats es faran la Sala de Plens de l’Ajuntament, on també hi haurà l’exposició “Construeix un món millor. Fes cooperativa”, de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.  L’espai infantil estarà ubicat a la plaça Diputació.

ÀGORA Fira de l’Economia Social i Cooperativa de les Terres de l’Ebre és un dels projectes més ambiciosos de l’Ateneu Cooperatiu ebrenc que forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya i que té entre els seus objectius principals enfortir l’economia social i el cooperativisme al territori, un tipus d’organització social i econòmica basada en valors democràtics i d’igualtat que permet generar llocs de treball estables i de qualitat.

Es presenta a Ulldecona “Àgora”, la Fira d’Economia Social i Cooperativa de les Terres de l’Ebre