16387926_10212341209184194_8976420836152758392_n C23Tua3XEAAj_AH

Aquestes darreres setmanes s’han fet diverses sessions de formació per a l’ús dels desfibril.ladors externs a Ulldecona. Per una banda, s’ha format quinze persones que estan estretament lligades a l’àmbit de lleure educatiu i formació esportiva i que treballen habitualment als equipaments on s’ha instal.lat el DEA i, per l’altra, es va fer una xerrada oberta a tota la població on hi van participar una vintena més de persones. L’objectiu és que, el màxim de persones possible disposin dels coneixements necessaris per fer-los funcionar en cas d’emergència, igual que s’ha fet en totes les poblacions on Espais Cardioprotegits Catalunya ha iniciat un projecte integral de cardioprotecció.

Recentment, l’Ajuntament d’Ulldecona ha instal.lat dos desfibril.ladors al municipi, un al poliesportiu, que cobrirà les necessitats de tot el complex lúdico-esportiu del carrer Vicent Aubà (pistes de tennis, piscina, pista de patinatge, pavelló vell  i casal de joventut – Lúdik) i un altre al camp municipal d’esports, que cobrirà tant el camp de futbol com el nou pavelló poliesportiu. Dos empreses privades del municipi, el Restaurant l’Antic Molí i JJP han instal.lat també recentment aparells DEA a les seves instal.lacions. 

Es tracta d’equips d’alta tecnologia fàcil d’utilitzar per tal que, en el moment que sigue necessari, es pugui fer servir sense problema. Els desfibril·ladors semiautomàtics (DEA) són dispositius que, aplicats sobre el tòrax del pacient, analitzen el ritme cardíac de la persona i identifiquen si és susceptible de rebre desfibril·lació, i en aquest cas s’indica, mitjançant missatges, el procediment a seguir.

 

Formació en l’ús de desfibril.ladors externs a Ulldecona