Règim especial treballadors autònoms

Subvencions i microcrèdits propis de l’Ajuntament d’Ulldecona

Pla de xoc SOC – mesures per autònoms

Prestació extraordinària per a les persones autònomes que cessin activitat

Finançament, subvencions i bonificacions

Les persones autònomes que per motiu de l’emergència sanitària hagin cessat l’activitat, o hagin tingut una reducció dels 75% dels ingressos comparat amb la mitjana mensual del semestre anterior, tindran dret a una prestació del 70% de la base de cotització durant un mes. Són mesures excepcionals del Real Decreto Ley 8/2020. 

Article informatiu

Flexibilització dels Expedients de Regulació Temporals d’Ocupació (ERTO)

Finançament, subvencions i bonificacions

Es flexibilitzen els Expedients de Regulació Temporals d’Ocupació (ERTO) per mantenir llocs de treball. La tramitació serà més àgil, amb exempció de pagament de les quotes patronals a la Seguretat Social. Les empreses hauran de mantenir un mínim de 6 mesos les persones treballadores per acollir-se a l’exempció. Són mesures excepcionals del Real Decreto Ley 8/2020.

Ajuts per a les persones autònomes amb pèrdues econòmiques

Finançament, subvencions i bonificacions

A partir del 6 d’abril es podran sol·licitar ajuts de fins a 2.000 euros per a les persones autònomes, persona física, per la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència de la COVID-19.

Departament de Treball, Afers Socials i FamíliesCanal EmpresaResolució TSF/806/2020

Cursos online gratuïts

Formació

La formació on-line és la clau per aquelles empreses, autònoms i particulars que pels seus horaris o ubicació els resulta un problema desplaçar-se a un centre de formació. La Cambra de Comerç de Tortosa ofereix, per als empresaris residents al Montsià, Baix Ebre i Ribera d’Ebre, una selecció de cursos relacionats en diferents àmbits de l’empresa i les persones.

Catàleg Formatiu

Ajuts als autònoms i microempreses del sector turístic

Finançament, subvencions i bonificacions

Línia d’ajuts destinats a professionals i microempreses del sector turístic (excepte restaurants), afectades per la situació de crisi ocasionada pel COVID-19, per a reprendre l’activitat un cop passat l’estat d’alarma.

Tràmit – Canal Empresa

Cursos online de comerç

Formació

El Cibernàrium i Barcelona Activa Empreses ofereixen cursos online en una varietat de temes relacionats amb el comerç, per tal de fer-lo més competitiu. Formacions que es poden adaptar al temps disponible de cadascú i gratuïtes.

Catàleg de cursos

Informació per a petites i mitjanes empreses

Informació i altres recursos

La confederació de petites i mitjanes empreses, Pimec, posa a la disposició d’aquestes informació, recursos i el protocol de prevenció de la COVID-19 a través del seu web i també a través del telèfon 936 061 500.

Pimec

Formació online per dissenyar i implementar mesures d’igualtat

Formació

Formació en línia adreçada principalment a empreses i professionals que vulguin adquirir els coneixements essencials per a dissenyar i implantar mesures d’igualtat d’oportunitats de dones i homes, així com noves formes d’organització del temps, i ajudar, així, a millorar la qualitat en el treball.

Aula virtual – TSF

Plan Acelera

Finançament, subvencions i bonificacions

Línia de crèdit de l’ICO per tal de fomentar la digitalització de les pimes i així consolidar i fomentar el teletreball. Són mesures excepcionals del Real Decreto Ley 8/2020.

Acelera PYME

Modificació del termini de sol·licitud del concurs

Finançament, subvencions i bonificacions

El deutor que es trobi en situació d’insolvència no tindrà el deure de sol·licitar la declaració de concurs fins 2 mesos després de la finalització de l’estat d’alarma. Són mesures excepcionals del Real Decreto Ley 8/2020.

Moratòria del pagament d’impostos i cotitzacions per a pimes i persones autònomes (AEAT)

Finançament, subvencions i bonificacions

Les petites i mitjanes empreses poden sol·licitar una moratòria de fins a 6 mesos per a la liquidació d’impostos (IVA, IS, IRPF). Els primers 3 mesos no tenen càrrec.

Agencia Tributaria

Línies especials de crèdit ICO

Finançament, subvencions i bonificacions

Instituto de Crédito Oficial (ICO) ofereix diverses línies de crèdits per a pimes i persones autònomes per facilitar-ne la liquiditat.

Instituto de Crédito Oficial

Línia Especial d’Avals per a persones autònomes i pimes

Finançament, subvencions i bonificacions

Es promou una Línia Especial d’Avals per a persones autònomes i pimes. Són mesures excepcionals del Real Decreto Ley 8/2020.

Línies especials de crèdit per al sector turístic

Finançament, subvencions i bonificacions

L’Instituto de Crédito Oficial (ICO) ofereix una línia específica de préstecs per a persones autònomes i empreses del sector turístic i activitats connexes per facilitar-ne la liquiditat.

Instituto de Crédito Oficial

Recull de la CCB de mesures i actuacions excepcionals davant la crisi de la COVID-19

Informació i altres recursos

Document de mesures d’interès per a les persones autònomes i empreses elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona.

Cambra de Comerç de Barcelona

Buy now