Treballadores i treballadors règim general

Formulari d’alta com a demandant d’ocupació

Informació i altres recursos

Ja pots accedir des del web del #SOC al formulari d’alta com a demandant d’ocupació. És un pas obligat per gestionar la prestació d’atur amb el SEPE. També cal si t’afecta un ERTO o un ERO. Facilitaràs els tràmits a l’empresa quan gestioni l’atur. En cas d’estar donat d’alta prèviament, et pots adreçar directament al SEPE. En cas d’ERO o ERTO, no has de fer res, l’empresa informa al SEPE.

Formulari SOC

Millores en la gestió del cobrament de l’atur a les persones treballadores afectades per un ERTO

Finançament, subvencions i bonificacions

Les persones treballadores afectades per un ERTO cobraran la prestació d’atur sense que sigui descomptat el període acumulat pel dret a la prestació. De la mateixa manera, aquelles persones que no hagin generat el mínim treballat per tenir el dret, cobraran igualment. Són mesures excepcionals del Real Decreto Ley 8/2020.

Alta demandant ocupació

Guia per a l’actuació en l’àmbit laboral

Informació i altres recursos

El Ministerio de Trabajo y Economía Social posa a disposició de tota la ciutadania una guia d’actuació en l’àmbit laboral.

Guia

Dret d’adaptació de l’horari i/o reducció de jornada laboral per la cura de persones

Finançament, subvencions i bonificacions

Es promou l’adaptació de l’horari i/o reducció de la jornada laboral fins al 100% per a la cura de persones. Són mesures excepcionals del Real Decreto Ley 8/2020.

Gobierno de España

Informació i recursos dels sindicats

Informació i altres recursos

Els diferents sindicats posen a disposició de totes les persones interessades informació i recursos sobre la COVID-19 a través dels seus webs i telèfons:

Buy now