1886_imagen_1461082663

El projecte Integrals Ulldecona, que va començar a treballar el desembre del 2015, arriba al final de la segona etapa havent superat l’objectiu d’aconseguir un 35% d’insercions. Després de la fase inicial en què els joves participants van marcar el seu full de ruta individual i va fixar-se una meta, durant la segona etapa, la més llarga del projecte, la major part han pogut complir amb aquest full de ruta i han trobat feina.

Dels 15 joves participants, 10 han trobat feina i la mantenen, 3 han treballat de manera esporàdica i ara mateix estan en recerca de feina i 2 han tornat al sistema educatiu, de manera que podran millorar la seva formació i podran buscar treball en sectors adequats a les seves possibilitats. Si fem una estadística per sexes, el 80% de dones participants han trobat feina, mentre que el 20% restant han tornat al sistema educatiu. Entre els homes, el 60% estan treballant, un 10 % estan realitzant accions formatives i el 30% restant està en situació de recerca de feina. Pel que fa a la inserció laboral per sectors, un 10% han trobat feina en industries manufactureres, un 10% també en hostaleria, un 20% en el sector de la construcció, un 20% a l'administració pública i un 40% en el sector del comerç a l'engròs i al detall. 

El projecte Integrals Ulldecona està dintre del marc del Sistema de Garantia Juvenil i, a través d'una tutora, ofereix recursos i personal especialitzat a joves registrats a Garantia Juvenil per tal d’acompanyar-los i ajudar-los a definir uns objectius professionals o formatius i complir-los. 

Amb aquestes bones dades i a punt de finalitzar aquesta primera convocatòria del projecte, l'Ajuntament d'Ulldecona resta a l'espera de poder donar-li continuïtat en futures convocatòries i poder així, donar resposta al problema de l’atur juvenil, aprofitant les línies de suport als joves que arriben del Fons Social Europeu a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. 

 

Integrals Ulldecona assoleix un 80% d’inserció laboral dels joves participants