PRIMERA JORNADA: EMPRESES I EMPRENEDORS.
Dilluns al matí, en la primera sessió, les empreses i emprenedors van tenir la possibilitat de conèixer la cartera de serveis de Montsià Actiu, el projecte de desenvolupament local de que disposa el Consell Comarcal del Montsià des de fa tres anys i en el que hi ha participat des de la creació l’àrea de dinamització econòmica de l’Ajuntament. Aquesta cartera, s’ha vist reforçada aquest any amb el projecte ACTIVA’T, destinat a afavorir la inserció laboral a les persones en situació d’atur i que també dóna suport a les empreses en els processos de selecció i contractació i que també permet un programa de pràctiques no laborals mitjançant convenis amb les empreses interessades.
A continuació des del Centre d’Excel·lència Acadèmica Montsià, format per acadèmies locals, es va presentar també l’oferta de formació bonificada per empreses. Durant la xerrada es va explicar el funcionament d’aquest tipus de formació, les possibilitats d’adaptació a les necessitats de cada empresa i el procés de bonificació.
Finalment, des de l’àrea de dinamització econòmica també es va presentar la cartera de serveis a l’empresa, que s’ofereix des de l’any passat, es van repassar aquests serveis i es van destacar les novetats afegides des de principi d’any.
La sessió va tenir una bona acollida i en finalitzar la major part de participants es van interessar per algun dels temes exposats i es van lligar reunions i trobades per tal d’adaptar aquests serveis a les diferents realitats de cada empresa.
SEGONA JORNADA: OCUPACIÓ I JOVENTUT.
El dimecres al vespre, al Casal Jove d’Ulldecona, es celebrava la segona jornada, centrada en l’ocupació i la joventut i que va comptar amb un destacat nombre d’assistents. L’ordre del dia incloïa una primera part per comentar les mesures de xoc implementades durant la primera part de l’any i destinades a fomentar l’ocupació juvenil i l’emprenedoria. La segona part tractava 3 casos d’èxit, en diferent estat d’execució, de diferents sectors i públic objectiu, però donant una visió conjunta positiva i enriquidora.
En primer lloc s’explicava l’experiència d’una de les acadèmies del CEAM, des de la seua creació fins l’actualitat. Posteriorment, des de la web Surtdecasa.cat es va explicar una experiència jove i amb molta força, que va néixer per dinamitzar culturalment les Terres de l’Ebre i que està creixent més enllà dels seus límits inicials. Per acabar amb els casos d’èxit, es va presentar un projecte destinat als nens romanesos i moldaus, que encara està en fase embrionària, però que va sorprendre i va ser una bona introducció per a la tercera part.
L’últim bloc comptava amb un recull d’oportunitats existents a dia d’avui a Ulldecona i també una pluja d’idees/projectes, la major part provinents de la Casa d’oficis del projecte Treball als Barris i que es plantejava com una llavor de cara a poder treballar amb projectes innovadors, estudiar-los, millorar-los i avaluar-ne la viabilitat.
Finalment, l’Alcaldessa d’Ulldecona, Núria Balagué, va clausurar les jornades, agraint l’assistència i participació a tothom i reiterant el compromís de l’Ajuntament per treballar al costat de tots els agents implicats en el desenvolupament local d’Ulldecona, creant espais de trobada i col·laborant entre tots per capgirar la situació econòmica actual.