Dins el certamen «Ebre, Art & Patrimoni» impulsat pel Museu de les Terres de l’Ebre, el proper dissabte, des de les 18 i fins les 22h, a l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona, es durà a terme un acció artística sota el nom de «L’invisible Rupestre», a càrrec de Josep Redó i Laia Ortiz. D’aquesta manera, el patrimoni d’Ulldecona continua experimentant amb nous llenguatges per donar-se a conèixer.
La proposta és una intervenció permanent a les parets de l’Ermita, només visible amb llum ultraviolada, acompanyada d’una jornada intensiva amb diferents tallers de creació relacionats amb la il·lustració i l’Art Rupestre, amb l’objectiu de crear una xarxa invisible, una comunitat de persones unides per una experiència, per un lloc, per una història i un present comuns.
- Visita de context als Abrics 1 i 4 del Conjunt Rupestre, on podrem copsar la interrelació entre la funció social i ritual de l’Art prehistòric i la seva validesa a la nostra societat des de la perspectiva de la comunicació i l’Art Contemporani. Temps: 60 min.
- A una de les sales de l’Ermita, intervenció in-situ de pintura d’Art Rupestre Invisible contemporani a càrrec de Laia Ortiz i Josep Redó. L’acció anirà acompanyada de l’audició de l’obra de música electrònica experimental composada per Vicent Fibla i Adrià Grandia a partir del Conjunt Rupestre de la Serra de Godall. Temps: 35 min.
- A la porxada de davant l’Església, taller d’estampat de samarretes amb motius rupestres. Els assistents podran fer la seva pròpia interpretació a partir de les instruccions dels artistes. Temps: 60 min.
- A la zona de les barbacoes, degustació experimental de cuina inspirada en el context cronològic i la temàtica del Conjunt Rupestre de la Serra de Godall. Degustació gastronòmica a càrrec del col·lectiu GURUME i el cuiner Sergi Caselles.
- Per tot el recinte de l’Ermita, en petits grups i amb llanternes de llum UV, buscarem i interpretarem les diferents escenes rupestres invisibles que hi ha amagades.
L’acte es troba també dins la programació de celebració del 20è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial per part de la UNESCO de l’art rupestre llevantí. En un fantàstic concert a la mateixa Ermita, ja el passat mes de juliol, la Banda de Música d’Ulldecona va interpretar la peça guanyadora del Concurs de Composició Musical «La Banda Sonora del Nostre Paisatge», que enguany estava dedicada a l’art rupestre.