40 biblioteques públiques de tot Catalunya, entre elles la Biblioteca Popular d’Ulldecona, acostaran l’òpera als seus usuaris amb clubs de lectura i d’audició. Es tracta d’una nova edició del programa Llegir la Música (LiceuBIB) impulsat pel Departament de Cultura i el Gran Teatre del Liceu.  La iniciativa va néixer fa tres anys i ha anat creixent i consolidant-se, amb l’objectiu d’acostar l’òpera a tothom i arreu de Catalunya.

En la seva tercera edició “LiceuBIB” proposa cinc òperes amb les quals els participants en qualsevol dels clubs que ofereixen les biblioteques podran fer un itinerari per les grans obres operístiques. Es tracta de “I puritani” de Vincenzo Bellini, “L’tialiana in Alger” de Giacomo Rossini, “La Gioconda” d’Amilcare Ponchielli, “Les pêcheurs de perles” de Georges Bizet i “Tosc” de Giacomo Puccini.

El Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques de la Direcció General de Cooperació Cultural, i el Gran Teatre del Liceu col·laboren per facilitar que les biblioteques ofereixin clubs de lectura i d’audició al voltant de l’òpera, facilitant-los recursos per dur a terme aquestes activitats: lots de llibres, conferències, recursos d’informació per conèixer millor les obres operístiques i avantatges per assistir a les funcions del Liceu.

Més informació: http://biblioteques.gencat.cat https://ulldecona.cat/biblioteca/

La Biblioteca d’Ulldecona acostarà l’òpera als seus usuaris dins el programa “LiceuBIB”