Aquesta setmana s’ha instal·lat a l’exterior de la Biblioteca Popular d’Ulldecona una bústia de retorn per tal d’ampliar els serveis que s’hi ofereixen. D’aquesta manera es facilitarà a l’usuari el retorn dels documents que tenen en préstec ((llibres, revistes, discs o DVD) qualsevol dia i a qualsevol hora, fins i tot quan la biblioteca està tancada per vacances.

Tot i això, la Biblioteca es reserva sempre el dret de deixar la bústia fora de servei quan es prevegi una situació que pugui comportar danys per als materials dipositats (per exemple, Revetlla de Sant Joan, episodis de pluja…). La bústia està situada a la façana lateral de l’edifici de la Biblioteca, al costat mateix del nou ascensor, i ha tingut un cost superior als 3.000 euros. L’adquisició, per part de l’Ajuntament d’Ulldecona, ha estat subvencionada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Pel que fa al seu funcionament, cal tenir en compte que els retorns no seran efectius fins que el personal de la Biblioteca reculli els documents dipositats a la bústia i els validi al programa informàtic. A més, l’usuari és responsable dels documents que té en préstec, per tant, en cas que la bústia estigui plena i no s’hi puguin dipositar més documents, no s’han de deixar a fora de la bústia per evitar la pèrdua del material.

La Biblioteca d’Ulldecona estrena una bústia de retorn