Agents de la Policia Local d’Ulldecona van rebre dijous al vespre una trucada d’un ciclista que, de ruta per la Serralada del Montsià, s’havia desorientat i no podia sortir del lloc on es trobava. Aquest va poder enviar-los la seva localització a través del telèfon i, els agents de la Policia, després d’una llarga caminada i en contacte amb Mossos d’Esquadra, van poder veure que el ciclista estava enmig del barranc del Pare Pasqual en un indret de molta vegetació, densa i atapeïda, amb una pendent molt pronunciada, amb molts marges de pedra desfets pel pas del temps, i de molt difícil accés. Després de diversos intents, es va optar per pujar fins un corriol proper a l’accés a la Via Ferrata i, des d’allí, donar-li indicacions al ciclista per anar pujant barranc amunt, mentre la policia hi accedia des de dalt. Finalment, l’operació va acabar vora la una de la matinada. 

Davant la campanya d’estiu i el progressiu augment d’excursionistes i ciclistes a la Serralada del Montsià, la Policia Local d’Ulldecona demana a tothom prudència a l’hora d’endinsar-se a la muntanya, atès que els darrers mesos ha pujat també el nombre d’actuacions i rescats que han hagut de fer els cossos de seguretat i emergència.  

Abans de sortir a la muntanya, hem d’equipar-nos adequadament, amb material, roba i calçat fort, transpirable i impermeable. També es recomana, informar-se de les condicions meteorològiques i de la seva possible evolució al llarg del dia, millor no sortir si saps que plourà. És imprescindible planificar el recorregut i anar acompanyat o comunicar a algú on aniràs.

Durant l’estada a la muntanya és millor anar acompanyat i portar algun dispositiu de localització, així com també portar sempre damunt aigua i alguns aliments. En cas d’accident, cal avisar els serveis d’emergències a través del 112.

La Policia Local d’Ulldecona rescata un ciclista perdut al Montsià