OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ara fa just un any l’Ajuntament d’Ulldecona va aprovar en sessió plenària la convocatòria de subvencions per a la rehabilitació d’habitatges de més de 50 anys i s’han atorgat ja les primeres ajudes. Exactament són 3.754 euros en total atorgats en base a la proposta de la comissió d’estudi creada amb aquesta finalitat. Es tracta d’una subvenció de 2.654 euros per un canvi de coberta i una altra de 1.100 euros per una rehabilitació també de la coberta d’un habitatge. Els immobles estan situats un al nucli antic d’Ulldecona i un altre als Valentins. En els dos casos es tracta d’un 20% del cost total de l’obra. Una tercera sol·licitud va ser exclosa per no complir un dels requisits de les bases.  

Enguany s’ha aprovat ja la segona convocatòria d’ajudes per a la rehabilitació d’habitatges amb novetats importants respecte a les quantitats màximes que es poden atorgar. Les subvencions són de fins al 20% del cost de l’obra en quatre dels apartats (façanes i elements patrimonials, cobertes, estructures, i accés i mobilitat) i fins a un màxim del 10% pel que fa al cinquè apartat de les bases, millores d’aïllament tèrmic i/o acústic. En el supòsit que els immobles objecte de rehabilitació estiguin situats al nucli antic d’Ulldecona (entre Murades), la subvenció podrà ser, de manera excepcional aquest 2017, de fins al 40% en els quatre primers apartats i fins al 20% en el cinquè. Les bases exclouen les obres d’enderroc i, per tant, no es pot demanar ajuda econòmica en aquests casos. Les sol·licituds s’han de presentar al registre d’entrada de l’Ajuntament abans del 30 de novembre de l’any en curs.    

L’Ajuntament d’Ulldecona atorga quasi 4.000 euros en la primera convocatòria de subvencions per rehabilitació d’habitatges