L’Ajuntament d’Ulldecona ha celebrat aquest migdia un ple extraordinari urgent, convocat per condemnar l’assassinat de la jove Nalea Sareva, resident a Vinaròs. En un únic punt a l’ordre del dia, el ple, per unanimitat, ha expressat alhora el condol, solidaritat i afecte a la família, amics i coneguts de la víctima. Tot seguit s’han fet cinc minuts de silenci amb la presència de nombrosos veïns i veïnes del municipi. El consistori ha decretat, a més, dos dies de dol oficial.

En el manifest aprovat, l’Ajuntament es reafirma “en el convenciment que és necessari un canvi social que elimini tot tipus de violència per qüestions de gènere, ja sigui física, verbal o de qualsevol altre mena i apostem per les relacions de respecte i equitat entre els homes i les dones”. Així, en el text, llegit per l’Alcaldessa, Núria Ventura, s’assegura que “els assassinats masclistes són la pitjor conseqüència de la desigualtat i la discriminació que vivim encara avui les dones. Aquest no és un tema individual, un tema domèstic, és una qüestió col·lectiva, política i pública on totes i tots hem d’alçar la veu per dir prou”.

El manifest acaba demanant una reflexió “sobre tot allò que sustenta i permet la violència envers les dones” i destacant que “avui ens omple el dolor per l’assassinat de Nalea, però som un grup i transformarem el dolor en la força per continuar treballant pels drets de les dones”. 

Aquesta tarda, a les 20.00h a la plaça Sales i Ferré, el Grup de Dones d’Ulldecona ha convocat una marxa que acabarà a la plaça de l’Església també per condemnar els fets i mostrar el condol als familiars i amics de la víctima.

 

 

L’Ajuntament d’Ulldecona condemna l’assassinat de Nalea Sareva i decreta dos dies de dol oficial