L’Ajuntament d’Ulldecona va posar en marxa el passat 2017 una línia de subvencions destinada a empreses del municipi que contracten persones desocupades i també a nous autònoms. Des del moment de la seva implementació fins avui, els ajuts atorgats ascendeixen a 7.966’67 euros. En total s’han presentat 24 sol·licituds, de les quals 16 són corresponents a autònoms i 8 en modalitat contractació. Els ajuts aprovats han estat 18.  

La quantia de la subvenció és de 500 euros per cada contractació laboral, que compleixi les condicions establertes en les bases de convocatòria, i de la mateixa quantitat per als autònoms i emprenedors que iniciïn la seva activitat. Els contractes, que han de tenir una durada mínima de 6 mesos i poden ser de jornada completa o parcial. En aquest darrer cas l’ajut es reduirà proporcionalment segons les hores de treball. En el cas de les empreses, les persones que es contracten han d’estar en situació de desocupació, registrades al Servei Públic d’Ocupació i el salari ha de ser igual o major que el sou mínim del conveni del sector de l’activitat.

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha valorat molt positivament el primer exercici d’aquesta línia de subvencions, destacat que és una bona iniciativa “per la creació d’ocupació al municipi, donant suport a les empreses petites i mitjanes, alhora que també volem facilitar l’arrencada de nous negocis a través de l’autoocupació d’autònoms, donant resposta a totes aquelles persones emprenedores que han trobat en aquesta via una sortida a la situació d’atur”.

 

L’Ajuntament d’Ulldecona ha aprovat ja subvencions per creació d’ocupació per valor de quasi 8.000 euros