Les Terres de l’Ebre són una de les 100 millors destinacions sostenibles del món. Així ho ha decidit recentment l’associació internacional Global Green Destinations, en reconeixement a la seva gran biodiversitat i als seus valors mediambientals. Aquest dilluns, 12 de desembre, el sector turístic ho ha celebrat en una trobada organitzada conjuntament pel Patronat de Turisme de la Diputació i pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). L’acte ha tingut lloc al restaurant Antic Molí d’Ulldecona, el qual recentment ha estat reconegut amb una estrella Michelin i el seu xef, Vicent Guimerà, ha estat distingit cuiner de l’any.
Tot i que el lliurament d’aquest guardó va tenir lloc a Eslovènia durant el mes de setembre, prop de 200 persones s’han aplegat aquest matí en una trobada que ha servit per fer extensiu aquest reconeixement a tots els agents públics i privats de l’àmbit turístic de les quatre comarques ebrenques. Precisament, durant l’acte s’ha lliurat un diploma a totes les entitats i empreses que formen part de la marca Terres de l’Ebre. En aquest sentit, durant la seva intervenció el president de la Diputació, Josep Poblet, ha destacat que aquest reconeixement internacional és fruit de «l’esforç col·lectiu i la feina coordinada» del sector turístic de les Terres de l’Ebre en el seu conjunt. I ha assenyalat que «cal una complicitat permanent amb tots els agents del sector turístic per reeixir amb l’estratègia».
El president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer, ha posat de manifest els bons resultats de les Terres de l’Ebre. A finals d’any les quatre comarques ebrenques hauran rebut gairebé 1,5 milions de turistes, amb un 8% més de pernoctacions que l’any anterior. Carnicer ha assegurat que «des del patronat es continuarà treballant per seguir enfortint aquesta línia engegada».
L’acte ha comptat també amb la participació del president de COPATE, entitat gestora de la Reserva de la Biosfera, Francesc GAS; del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura. A més, hi han assistit nombroses autoritats i una àmplia representació d’entitats turístiques i empresarials de les Terres de l’Ebre. Durant la trobada Miguel Àngel Troitiño, catedràtic de Geografia de la Universidad Complutense de Madrid i expert en patrimoni mediambiental sostenible i certificacions de la UNESCO, ha ofert una xerrada durant la qual ha posat de manifest que la sostenibilitat i l’ús responsable del patrimoni són els fonaments pel turisme del futur.