DEtcMoNW0AImS7q

 

El proper 21 de juliol a les 22h, 166 municipis de tota Espanya retransmetran en directe la nova producció d’Il trovatore de Verdi a espais públics i a la fresca gràcies al suport d’Endesa i la participació activa de l’Obra Social ”la Caixa”. Es tracta de la primera vegada que el Liceu expandeix el seu projecte a tot l’Estat, incrementant en un 37,1% la participació de municipis respecte l’edició anterior (que comptava amb 121 municipis). Unes dades que constaten el model d’èxit d’un projecte que promou i potencia la cultura amb la clara vocació de difondre l’activitat operística i musical arreu del país i sota el paraigua del Projecte Social.

La iniciativa permetrà que 72.000 persones gaudeixin a l’aire lliure de la producció “Il trovatore”. D’aquests municipis, 71 viuran aquesta experiència per primera vegada, com és el cas d’Ulldecona. En el nostre cas, la retransmissió es farà a la Plaça Diputació (detràs la Casa de Cultura). Divendres passat, el projecte va ser presentat a Barcelona amb la presència de la Regidora de Cultura, Elvira Labernia, i el Regidor de Serveis, Demetrio Querol. En representació de l’Ajuntament.

El director de la producció “Il trovatore” de Verdi, Joan Anton Rechi, ha volgut  prepara una producció en la qual “Los desastres de la Guerra” de Francisco de Goya serveixen d’inspiració per la posada en escena. Goya, interpretat per Carles Canut, esdevé un espectador d’excepció de la història d’Il trovatore, i inclús un personatge més, un narrador o trobador que amb els seus pinzells va desgranant aquesta tragèdia d’amor, venjança, guerra i mort. Un repartiment de luxe encapçala aquesta coproducció del Liceu i l’Ópera de Oviedo, que en la seva terna protagonista compta amb el baríton George Petean com a Comte de Luna, la soprano Tamara Wilson com a Leonora o el tenor Piero Pretti com a Manrico, tots ells sota la batuta del mestre Daniele Callegari.

DEtcSJ2W0AING-Y

 

“Liceu a la Fresca” porta l’òpera a l’aire lliure a 166 municipis de tot Espanya