La Conferència Internacional de Joves Tinguem Cura del Planeta (ConfInt) és un procés global impulsat pel govern brasiler, que convida joves de tot el món a reflexionar i actuar per millorar el planeta. La primera edició de la ConfInt va culminar el juny de 2010 al Brasil on 400 joves, de més de 50 països, es van trobar per debatre temes sobre medi ambient i canvi climàtic. D’aquesta trobada, en va sorgir la Carta Internacional de Responsabilitats dels joves, el full de ruta dels nois i noies compromesos amb construir un món més sostenible.

A Catalunya, la Conferència Internacional de Joves es concreta en el procés Tinguem Cura del Planeta, el qual apropa la dimensió de la política ambiental a l’educació reglada. Mobilitza i compromet els i les joves a analitzar i debatre, amb la resta de la comunitat educativa, els principals reptes socioambientals actuals. És un procés de construcció de l’aprenentatge en el qual els i les joves es reuneixen, deliberen sobre els temes proposats i escullen representants que han de comunicar les idees acordades en diferents espais d’intercanvi. Aquest procés inclou la realització de conferències escolars, conferències de comunitats autònomes i regionals i, finalment, d’àmbit internacional.

La Trobada s’ha celebrat aquesta setmana i com a representant de l’Institut Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona, l’alumna Eva Ponce, ha exposat el projectes de mobilitat i camins segurs que funciona des de fa anys a Ulldecona, amb la restricció de la circulació els dijous a l’entrada dels centres educatius per fomentar hàbits saludables i la mobilitat sostenible.

 

L’Institut d’Ulldecona presenta el projecte de mobilitat sostenible a la Conferència Catalana “Tinguem Cura del Planeta”