terradebandolers_261116

Aquest dissabte, 26 de novembre a les 12’00, s’obrirà al públic l’exposició “Terra de Bandolers” a l’Oficina de Turisme, antic Molí d’Oli fet per l’arquitecte César Martinell, impulsada per Centre d’Estudis del Maestrat. 

En aquesta exposició es presenta l’activitat bandolera dels segles XVI i XVII per les terres del Maestrat, Ports de Morella, Montsià i Terres de l’Ebre i s’explica les causes i el que va significar el fenomen bandoler a les nostres terres. L’autor i comissari de l’exposició és l’historiador Joan Ferreres i Nos.

Es tracta d’una mostra important tant per la seva estructura, qualitat històrica, i imatges originals, com per la seua àmplia documentació, que es composa de 10 panells de 100x80cm.

L’exposició va acompanyada d’un llibre-catàleg que contextualitza el fenomen bandoler per una cinquantena de pobles de les comarques esmentades i s’estructura al voltant dels 10 apartats següents: Bandolerisme modern al Maestrat, Tipus de Bandolerisme, Causes primàries del Bandolerisme, Causes secundàries del Bandolerisme, La corrupció administrativa, Institucions contra el Bandolerisme, La quadrilla del Serrut de Morella, Presons famoses del Maestrat, Llocs de bandolers al Maestrat i Llocs de bandolers a les Terres de l’Ebre.

 

L’Oficina de Turisme d’Ulldecona acollirà l’exposició “Terra de Bandolers” del Centre d’Estudis del Maestrat