15319237_10211651029380737_9000265485184237146_n

Un total de 15.300 persones han participat de les diverses activitats públiques organitzades durant aquest 2016 per entitats, associacions i Ajuntament, al Teatre Municipal Orfeó Montsià d’Ulldecona, equipament cultural de referència tant a nivell local com territorial.

Al llarg de l’any, l’Orfeó acull cicles fixes de representacions teatrals com els programats per Ull de Teatre dins Dissabtes de Teatre – Xarxa Ulldecona, La Passió, les Jornades de Tardor del Centre Cultural Recreatiu, els Pastorets o espectacles de l’Escola de Teatre, de l’Escola d’Arts Escèniques Dansing

i obres diverses amb companyies d’arreu del territori. El Teatre acull també, en totes les èpoques de l’any, concerts de la Banda de Música, de l’Escola Municipal de Música i de l’Orfeó Ulldeconenc, entre altres entitats musicals. A banda, aquest any, dins el marc de les Festes Majors, es van programar dos sessions de cinema, amb la voluntat de continuïtat. Altres activitats que són ja fixes a l’Orfeó i a les que assisteix gran nombre de públic són el Pregó de Festes o la Nit de l’Esport Local.

A banda dels espectacles públics, durant la setmana, l’equipament cultural és utilitzat per assajos de tota mena d’entitats del municipi i de fora, i inclús enguany s’hi ha fet la gravació d’un videoclip musical i d’un espot publicitari. Al llarg de l’any, unes 5.000 persones prenen part en aquestes activitats a porta tancada, comptant la sala principal de l’Orfeó, les dependències posteriors utilitzades per La Passió i el CCR, i el pis superior on tenen lloc els assaigs setmanals de la Banda de Música i l’Orfeó Ulldeconenc.

El Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona va ser construït el 1923 i conserva encara l’estructura original de l’edifici, tot i que s’han efectuat reformes importants a l’interior. La darrera gran actuació va acabar-se l’any 2010 i va ser finançada per l’Institut Català del Sòl. La inversió va ser superior als 220.000 euros i va permetre reformar part de la coberta, reestructurar l’accés principal i les dependències de les entitats, millores a la caixa escènica i als vestidors, i l’adequació de nous serveis amb la compra d’un solar annex.

Més de 15.000 persones han disfrutat enguany de les activitats públiques organitzades al Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona