Un moment de l'acte.

Divendres, 7 de juliol , al vespre, la Cambra de Comerç de Tortosa va acollir el plenari del Consell Consultiu de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, amb la presència de la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.

El plenari va servir per donar compte de la feina duta a terme pel COPATE, òrgan gestor de la Reserva de la Biosfera, davant els membres del plenari, entre els que hi consta l’Ajuntament d’Ulldecona, representat per l’Alcaldessa, Núria Ventura.

La reunió va servir, a més, per anunciar un acord de col.laboració entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, i en el marc del Pla d’Acció de la Reserva, mitjançant el qual es farà una aportació de 30.000 euros destinats al foment de l’activitat agroforestal al territori.

La superfície forestal de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre supera les 150.000 hectàrees, de les quals aproximadament un 50 % són de propietat pública, majoritàriament dels ens locals. La singular presència de propietat forestal pública, l’elevada biodiversitat i els importants riscos a què ha fer front aconsellen un tractament diferencial per als espais forestals de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, que s’haurà de concretar i aplicar en el marc d’aquesta Estratègia Forestal.

 

Plenari del Consell Consultiu de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre