La Xarxa Ulldecona celebra la seva 15a edició del 15 de setembre d’enguany al 4 de maig de 2019. Durant nou mesos Ulldecona tornarà a esdevenir epicentre del teatre professional per a tots els públics i tindrà un atractiu addicional, la Gala Aniversari dels 15 anys de programació familiar al municipi. La presentació de la temporada, ha tingut lloc avui a l’Ajuntament d’Ulldecona. Aposta per deu espectacles triats amb criteris de professionalitat i qualitat a preus assequibles buscant l´equilibri entre les diferents disciplines artístiques i donant especial interès en la Gala dedicada al teatre musical per commemorar el 15è Aniversari.

Segons ha exposat Jaume Coll, coordinador d’Ulldeteatre, “es veuran coses innovadores, ja que la tècnica ha emprès darrerament un camí de gran volada a molts dels espectacles, les companyies versionen les temàtiques, amb una dramatúrgia més activa adaptant-los als temps actuals, fet aquest que els fa més atractiu per als xiquets i xiquetes”. Dissabtes de Teatre, referent del teatre familiar a les Terres de l’Ebre i el Maestrat, ha portat a Ulldecona durant les catorze edicions anteriors, 144 espectacles i més de 36.700 espectadors. Anar al teatre amb els fills ja s’ha convertit en un acte social de trobada de moltes famílies del territori.

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, que ha presidit l’acte junt amb la regidora de cultura, Elvira Labernia, ha assenyalat que “no és una temporada més, són quinze anys de teatre professional, no només consolidat sinó referent territorial i en evolució positiva des de l’inici. Aquests 15 anys no haguessin estat possibles sense moltes complicitats, la primera, la dels xiquets i xiquetes que omplen el teatre amb els seus somriures, però amb aquella mirada sincera i amb els ulls ben oberts que denoten les ganes de viure noves aventures”.

Aniversari amb Gala Musical

El 15è aniversari de la programació estable de teatre familiar a través de la Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya a Ulldecona portarà a artistes, alguns de l’escena més recent, entre d’altres sorpreses que l’organització no desvetllarà fins darrera hora. Xarxa Ulldecona ha encarregat la producció de l’espectacle a la productora La Roda Produccions. El resultat del treball es presentarà a la funció del dissabte 1 de desembre en el decurs d’aquesta gala que tindrà com a mestres de cerimònies a l’actriu i cantant ebrenca Carol Rovira i l’actor ulldeconenc Carles Roig.

Actrius i actors convidats de gran vàlua, joves promeses, compartiran escenari i protagonitzaran els millors números de teatre musical que s’han fet i s’han pogut veure arreu, tant per als més menuts com per als adults, una gala que vol ser un homenatge al teatre musical i aquests 15 anys d’història de La Xarxa a Ulldecona.

L’aposta més juvenil que s’hi presentarà serà DreamKids, formada per joves cantants molt versàtils que arribaran al Teatre Orfeó Montsià per captivar al públic amb la seva qualitat vocal de primer nivell i amb un format poc convencional. Entre altres, intervindran Arnau Morera, Roger Sahuquillo, Abril Morera i Anna Cartoixà. 

Setmanes més tard, la mateixa productora apostarà per l’estrena absoluta a la programació del darrer espectacle “El vestit POP de l’emperador” una esbojarrada proposta que la passada tardor ha estat un èxit al SAT Teatre de Barcelona, versió actualitzada de “El vestit nou de l’Emperador” que parla del narcisisme i alerta sobre la vanitat que imperen a les xarxes socials, però a ritme de pop i amb una estètica trencadora. 

Un fet real en forma de conte per a inaugurar la temporada

Teatre al Detall inaugurarà la temporada amb una proposta valenta, estrena absoluta al territori. Es tracta de la nova producció “La nena dels pardals”, espectacle basat en un fet real, inspirat en el conte de l’escriptora nord-americana Sarah Pennypacker, text de Jordi Palet i música en directe de La Tresca i la Verdesca. Una aposta emocionant sobre els petits herois quotidians, sobre el respecte a la vida i la saviesa innata dels nens. Ha estat Premi de la Crítica teatral com a millor espectacle familiar al 2017 i pel que fa a la música de la Tresca i la Verdesca Premi Enderrok de la Crítica al millor disc per a públic familiar 2018 així com, Primer Premi del Públic a l’edició d’enguany de La Mostra d’Igualada.

La premiada companyia Circ Pistolet – Zirkolita2017 amb “Quan no tocàvem de peus a terra”, millor espectacle de carrer, aterra ara a Ulldecona junt amb Sabanni un dels artistes implicats en Pallassos sense Fronteres amb l’espectacle de circ “En companyia”. Un show que combina equilibris acrobàtics, tècniques individuals i trapezi de la mà dels artistes, Enric Petit, Anna Plotnikova i Jordi Saban “Sabanni” que ha treballat al costat de Jango Edwards i Tortell Poltrona i que serà l’encarregat de presentar aquest singular cabaret.

En aquesta 15a temporada La Xarxa Ulldecona presenta també a una de les companyies catalanes de dansa de més prestigi, la del polifacètic artista teatral, ballarí, coreògraf, actor i director Roberto G. Alonso.  L’espectacle és Zaquizamí, on joguines i andròmines abandonades en unes golfes o traster (zaquizamí) cobren vida. Un cant a la diversitat, a la solidaritat i a l’esperit de superació. La companyia està triomfant per Catalunya i Espanya havent fet temporada al Teatre Nacional de Catalunya amb aquest espectacle.

Del febrer, destaquem la festa familiar al carrer que La Xarxa organitza conjuntament amb l’Ajuntament d’Ulldecona al voltant del carnaval que tindrà com animadors a la renovada companyia “Pentina el Gat” amb el nou espectacle “Balambambú”.

A la programació de la temporada 2018-2019 es presentaran també espectacles de titelles on s’hi barrejaran la música, fantasia, aventures i humor amb el llenguatge visual, trencant estereotips i compartint emocions en positiu. “Adéu, Peter Pan” de la companyia Festuc Teatre, “La rateta” de “Campi qui pugui” i “El porc ferotge” de “P. Essencials” protagonitzaran històries per a gaudir tota la canalla.

La proposta que tancarà la programació serà el nou espectacle de màgia del mag català Charlie Mag. Formidable! És un show on el públic participa de forma activa, on desapareixen objectes, apareixen persones, les cartes volen… Es combinen grans il·lusions amb la màgia general, alternant els números musicals, humorístics i teatrals amb la màgia més poètica.

La programació compta amb el suport de l’Ajuntament d’Ulldecona i empreses locals a banda d’un seguit de col·laboradors. Al web www.ulldeteatre.org es pot trobar tota la informació sobre els espectacles i la venda online de les localitats. Les entrades ja es troben a la venda per a les primeres funcions a preus assequibles a totes les edats. El preu de les entrades oscil·la entre 6 € i 14 € euros el més car. Jaume Coll ha explicat també que “la plataforma de venda d’entrades té un disseny nou, visualment molt més atractiu i el procés de compra molt més fàcil i ràpid”.

Pluja de bons espectacles en la 15a temporada de Dissabtes de Teatre a Ulldecona