IMG-20170222-WA0014

La setmana passada es va donar el tret de sortida a Ulldecona a les primeres Jornades d’Assessorament i Aprenentatge dins el programa de Gent Gran Activa, amb xerrades i tallers que aniran a càrrec de professionals de la Residència Municipal l’Onada. En concret s’han programat un total de 18 accions, dos sessions per cadascún dels temes que es tractaran, una es realitzarà a l’Esplai – Obra Social La Caixa (el segon dimecres de cada mes) i l’altra a la seu de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Ulldecona i barris (l’últim divendres de cada mes).

La setmana passada es van fer els actes de presentació, al quals van assistir l’Alcaldessa, Núria Ventura, la tinenta d’alcaldia, Cati Brusca, la Directora de la Residència, Àngels Reverter, i la coordinadora del centre, Marisin Maresma. Tot seguit es va tractar ja el primer tema, “Conviure amb el dolor”, en un taller dirigit pel fisioterapeuta Joan Riba, l’infermera Teresa Rovira, i la treballadora social, Miriam Reverter, tots ells professional de la pròpia residència.

La propera sessió, aquest mes de març, tractarà sobre “Saber estar sol” i la de l’abril serà un taller pràctic de manualitats on s’elaboraran roses per Sant Jordi. Al maig el tema escollit és “Estil de vida saludable: alimentació i exercici”, al juny “Potenciar l’autoestima: les ajudes tècniques t’ajuden” i al juliol hi haurà un taller de reminiscència “Els anuncis de la nostra vida”. Després de la pausa estiuenca, les jornades es reiniciaran al setembre amb un taller de memòria per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer, a l’octubre es parlarà sobre “Voluntats anticipades: jo decideixo” i al novembre es farà la festa de cloenda.

IMG-20170222-WA0013

16997991_10212619174013141_8031209906875392776_n

 

Primeres jornades d’Assessorament i Aprenentatge per a la gent gran a Ulldecona