Presentació del programa de Festes Quinquennals 2019

Aquest matí a la sala de plens de l’Ajuntament d’Ulldecona s’ha fet la presentació del programa de les properes Festes Quinquennals d’Ulldecona 2019. 
En l’acte s’han destacat actuacions musicals, actes culturals, taurins i esportius, però sobretot l’alcaldessa Núria Ventura ha volgut agrair la feina de les veïnes i veïns de la població en l’engalanament del poble per aquestes festes tan especials per als falduts i en la preparació dels diferents esdeveniments

Les Festes Quinquennals d’Ulldecona són un esdeveniment festiu que se celebra a la població cada cinc anys en honor a la Verge de la Pietat. Aquest matí s’ha presentat la programació completa amb més de 150 actes, que inclouen les activitats religioses, música, concerts, teatre, actes tradicionals, actes taurins, exposicions, competicions esportives, presentacions de llibres, activitats infantils i juvenils i promoció del patrimoni entre altres, tal com ha detallat l’Alcaldessa, Núria Ventura, acompanyada del govern municipal al complet. Així, ha manifestat que “les festes són diversió, són cultura, història, són sentiment, tradició, esports, i a la vegada també dinamització econòmica, són gastronomia, promoció del comerç, i, sobretot, moments de germanor i convivència”.

El logo promocional de les Quinquennals que s’ha utilitzat durant tot l’any és obra del dissenyador Josep Redó, mentre el cartell anunciador, un clar homenatge a la dona, és obra del també artista faldut Paco Guzmán, il·lustrador i caricaturista. El cartell trasmet la il·lusió que falduts i faldudes senten amb l’arribada de les Quinquennals, a través d’un gran somriure.

La Comissió de Festes dels Valentins serà enguany l’encarregada de fer el pregó de Quinquennals, com a reconeixement a la seva tasca al llarg dels darrers anys i al seu compromís diari amb el poble.

Les Quinquennals d’Ulldecona van ser declarades al 2010 «Festa Tradicional d’Interès Nacional». En la seva preparació han participat enguany 48 entitats i associacions i altres persones a títol individual. En total, més de 600 persones implicades directament en l’organització dels diversos actes, a qui l’Ajuntament ha agraït la seva tasca.

Durant tota la setmana de festes, no es permetrà aparcar als carrers que estiguin arreglats. Per això, l’Ajuntament habilitarà més de 48.000 m2 d’aparcament per a veïns i per a visitants. També hi haurà un trenet turístic que farà diversos recorreguts pels carrers ornamentats durant tota la setmana.

Tots els dies de festes hi haurà dos Punts d’informació, assessorament, i acompanyament per a les possibles víctimes d’agressions sexistes. Per les tardes ubicat a la cantina de la plaça de bous i per les nits a la barra del poliesportiu.

Avui també s’ha posat a la venta, al retén de l’Ajuntament, les entrades dels concerts del grup valencià ZOO i Damaris Gelabert. En els dos casos les entrades anticipades tenen un cost de 8 euros i a taquilla, 10 euros. També es venen ja les taules i cadires per a les nits de ball i s’han obert inscripcions per als actes que la requereixen (diada de la bicicleta, carrosses, sopar ex pubilles i pubills i diada de la paella, entre altres.

Feu clic aquí per llegir la notícia completa publicada al web de l’Ajuntament d’Ulldecona.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *