Aquests estiu se celebra a tot el territori ja la tercera edició ”Ebre, Art & Patrimoni” amb una selecció de projectes artístics que vinculen la il·lustració i el patrimoni, ententent per il·lustració artística l’obra original (o reproduïda), realitzada amb les tècniques del dibuix, el gravat, l’aquarel·la, la serigrafia, la litografia, les tècniques digitals, les tècniques mixtes, etc. Les dues edicions anteriors del certamen van ser dedicades a l’escultura sonora i a la fotografía.
Així, nou mirades creatives ens ajudaran a reinterpretar i valorar la història i la cultura de les Terres de l’Ebre: l’art rupestre, el patrimoni industrial o el marítim, l’artesania, la memòria de la Guerra Civil, els espais museístics o el patrimoni natural i els paisatges, a partir dels traços suggerents i emotius, de vegades instantanis, de vegades reelaborats, dels il·lustradors i il·lustradores. La programació es reparteix per museus i equipaments patrimonials de les quatre comarques de l’Ebre.
Fins ara, 53 artistes i 217 musics han participat en les edicions realitzades, gràcies al programa que coordina el Museu de les Terres de l’Ebre amb el suport del Departament de Cultura i la participació de 18 espais patrimonials ebrencs.
En el cas d’Ulldecona, a partir del 15 de setembre, a l’Ermita de la Pietat, es podrà visitar l’exposició ‘L’invisible rupestre’ de Laia Ortiz i Josep Redó, de la que es va oferir ja un tast durant la nit de l’estrena de l’obra guanyadora del concurs de composició musical “La Banda Sonora del nostre Paisatge”, ara fa unes setmanes. L’exposició serveix també, igual que altres actes celebrats els darrers dies, com a commemoració del 20è aniversari de l’art rupestre com a Patrimoni Mundial per part de la UNESCO.
Més informació: http://museuterresebre.cat/pagina/ca/presentada-la-tercera-edicio-del-cicle-ebre-art-patrimoni