15418434_1262322140508018_661820897386841613_o

Els Reis d’Orient arribaran a Ulldecona demà dijous 5 de gener i tindran una agenda molt atepeïda. L’Ajuntament i nombrosses entitats i particulars han preparat tres cavalcades per tal de fer més fàcil que puguin arribar a saludar a tots els xiquets i xiquetes del municipi.

Els Reis visitaran el Convent de les Monges Agustines, l’Espai de Respir-Fundació Ulldecona, la Residència de Gent Gran l’Onada i recorreran els carrers de les Ventalles, els Valentins, barri Castell, Sant Joan del Pas i Ulldecona. L’organització compta amb la col·laboració del Centre Cultural Recreatiu, de la Banda de Música, els Gegants i Grallers, el Grup de Dones, l’Associació de Mestresses de Casa, el club de Twirling La Vie, la Passió, l’Associació d’Empresaris, la Parròquia Sant Lluc, voluntaris de Protecció Civil, l’Orfeó Ulldeconenc, l’Institut Manuel Sales i Ferré i la Unió de Comerç, que ha preparat ja una bona colla de regals per a què quan arriben els Reis estigui tot a punt.

La festa començarà a les 17’30 a la Plaça Sales i Ferré amb diversos tallers de manualitats i una xocolatada per a tots els xiquets i xiquetes, amb ingredients aptes per a les persones que pateixen celiaquía. També els caramels que es repartiran són sense gluten, una proteïna present en alguns cereals -com el blat, ordi, sègol i civada- i que s’ha d’excloure de la dieta dels celíacs.

Des de l’Ajuntament d’Ulldecona es recomana a tothom consultar els horaris de la cavalgata i es recorda que poden haver-hi restriccions tant pel que fa a la circulació de vehicles per diversos carrers del municipi com en zones d’aparcament. Per aquest motiu es demana la col.laboració dels veïns i veïnes i que, si no és per motius de necessitat, es desplacin a peu i deixin els cotxes tancats. Des de la Policia Local i Protecció Civil s’insisteix un any més en les mesures d’autoprotecció que s’han de pendre per part de la ciutadania per minimitzar els posibles riscos de les cavalcades i poder gaudir amb seguretat de la festa.

Consells per al públic:

Recordeu que els principals riscos són el pas de les carrosses i tenir un accident per enfilar- se a algun objecte com ara contenidors, jardineres, senyals … No ho feu mai.

Actueu sempre amb sentit comú: durant la celebració no us poseu en risc ni exposeu els vostres fills a un possible accident i seguiu sempre les instruccions del personal de seguretat.

Abans de la celebració:

Abans d’anar a la cavalcada estigueu atents a les informacions oficials sobre l’esdeveniment, el recorregut i condicions meteorològiques.

Porteu calçat que us protegeixi bé els peus per evitar lesions: és una de les zones més vulnerables en actes massius.

Si el fred és intens recordeu portar barret i utilitzar bufanda o mocador per no respirar directament l’aire fred als pulmons, especialment els nens petits. També és important que porteu roba còmoda i adequada a la meteorologia per evitar problemes amb el pas de les hores.

Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de trobada fora de la zona on s’acumuli el públic on tornar- vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.

Durant la celebració:

No pugeu a les baranes, reixes, contenidors o d’altres elements inestables, poden ser perillosos i provocar un accident.

Quedeu-vos sempre darrera les tanques o senyalització de seguretat del pas de carrosses.

No us acosteu mai a les carrosses, ni intenteu pujar-hi.

No baixeu mai a la via per agafar caramels que quedin en el pas de les carrosses.

No creueu pel mig de les carrosses ni us acosteu quan estiguin aturades o fent càrrega de combustible.

No distragueu al personal de seguretat, ni als acompanyants a peu de les carrosses, ni als seus conductors, a excepció de que es tracti d’un accident o emergencia.

No llenceu caramels contra ningú, ni al personal de seguretat, a les persones de les carrosses ni a la gent que està mirant la cavalcada.

Una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandoneu el lloc de forma ordenada i amb calma, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat.

La seguretat dels més vulnerables:

Si aneu amb nens porteu-los sempre de la mà. Expliqueu-los quins són els riscos, què no poden fer i com han d’actuar si es perden.

No deixeu que els menors pugin a cap objecte per veure millor la cavalcada: és preferible que els pugeu a coll.

Si trobeu un menor perdut aviseu immediatament a la policia o equips de seguretat.

Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb impediments

Els accessos al lloc de la celebració:

No empenyeu mai per accedir a una zona perquè podeu provocar una caiguda o allau: si la zona on voleu situar-vos està saturada o molt plena busqueu un altre punt on situar-vos.

No us atureu en els carrers d’accés a l’acte perquè són les vies de pas dels serveis d’emergència i d’evacuació.

Si teniu la sensació d’estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu localitzar una via d’evacuació. Mantingueu la calma.

Tingueu sempre localitzades les sortides d’emergència o les vies d’evacuació i estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat.

En cas d’emergència:

Mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d’emergència. Tingueu molta cura de menors i persones discapacitades.

Recordeu que s’ha de facilitar l’arribada dels serveis d’emergència i que pot ser necessari fer un passadís perquè accedeixin.

Dirigiu-vos fora de l’acte pels llocs indicats o carrers més propers sense aturar-vos. No torneu enrere.

Eviteu cridar, córrer o empènyer els altres, ja que podríeu provocar situacions molt perilloses per la gran quantitat de persones concentrades.

Una vegada estigueu en una zona segura, si no trobeu alguna persona, informeu-ne els serveis d’emergència.

En cas d’urgència, si truqueu al telèfon d’emergències 112 des d’un telèfon mòbil i no us dóna senyal, pot ser que les línies estiguin saturades: busqueu un telèfon fix per fer la trucada.

Tot a punt per a l’arribada dels Reis Mags a Ulldecona, Els Valentins, barri Castell, Sant Joan del Pas i Les Ventalles