Tret de sortida a una nova temporada de Passió a Ulldecona. Les representacions es faran al Teatre Orfeó Montsià els dies 4 i 11 de març en català i els dies 8 i 15 d’abril en castellà. A banda, els actors i actrius es desplaçaran a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa el dia 18 de març per representar una versió reduïda de l’obra en català i el 24 de març al Teatro Alcázar de Nules, Castelló, per fer el mateix en l’obra en castellà. Així mateix, el Patronat prendrà part també a Montserrat, en la presentació a nivell nacional de la nova temporada, organitzada per la Federació de Passions de Catalunya.

A més, el Patronat de la Passió ha intensificat enguany la promoció a nivell territorial amb representacions del Davallament de la Creu a Gandesa, Tortosa, Benicarló i Xert. A Ulldecona, l’escenificació d’aquest quadre, que data del segle XV, es durà a terme a l’Església de Sant Lluc el matí de Divendres Sant en acabar la tradicional processó del Calvari. El text del “Davallament” es va trobar manuscrit dins el llibre de Resolucions del Clero d’Ulldecona (1558-1840), a l’Arxiu Parroquial. Es tracta d’un quadre de 248 versos que formaven part d’un conjunt d’actes sobre la Passió de Crist i que es representen en català antic.

Pel que fa a les representacions de La Passió, actualment són més de 80 els actors i actrius que hi participen, amb el suport d’un equip tècnic format per més de 40 persones. Entre tots fan possible la representació del major espectacle teatral produït a les nostres comarques. Es tracta d’una Passió propera, dinàmica i sense interrupcions entre escenes, que transporten l’espectador al centre de la història. La Passió d’Ulldecona, una de les tres històriques de Catalunya, va ser declarada d’Interès Turístic Nacional i compta amb el diploma turístic de Catalunya des del 1994.

Enguany la promoció es fa amb un cartell dissenyat per la jove Marta Santo Tomás i dóna rellevància al paper de la dona, centrant la imatge en la Mare de Déu.

Al llarg de totes les setmanes que dura la representació, des de Turisme Ulldecona s’ha previst una promoció conjunta i un reforç en les visites guiades a diversos actius patrimonials del municipi. A banda de l’espectacle, els espectadors podran gaudir d’activitats durant tot el dia i podran visitar, segons les seves preferències, el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arión, el Castell Medieval o el Centre Històric del municipi, degustar un tast d’oli de varietats autòctones gentilesa Molí de la Creu i dinar als restaurants Bon Lloc, Per Pebrots i El Mosset, per 29 euros. Hi ha la possibilitat també d’un paquet estrella, que inclou el dinar al Restaurant Antic Molí i l’entrada, per 40 euros.

L’entrada a la Passió es pot comprar anticipadament per 13 euros i es contemplen preus especials per a grups a partir de 10 persones, joves menors de 12 anys i jubilats.

La temporada ha estat presentada aquest dimecres, 7 de febrer, a la Sala de Comissions de l’Ajuntament d’Ulldecona, amb la participació de l’Alcaldessa, Núria Ventura, el President del Patronat de la Passió, Jordi Carapuig, i el director, Josi Ganzenmüller.

 

Tret de sortida a una nova temporada de la Passió d’Ulldecona