Una cinquantena de persones participen avui a Ulldecona en la segona reunió de la Xarxa d’Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya, impulsada ara fa dos anys a la Granadella. La jornada l’han obert els parlaments de l’Alcaldessa, Núria Ventura, el tècnic de promoció econòmica i representant del Centre de la Cultura de l’oli de Catalunya, Elies Bosch, la representant de l’Associació Foment del Turisme de les Garrigues, Montse Freixa, i el tècnic de patrimoni de l’Ajuntament d’Ulldecona, Agustí Vericat.
A banda del treball en grup al voltant dels eixos estratègics de treball, relacionats amb el paisatge i el patrimoni, la gastronomia i la salut i la promoció i comercialització, la jornada ha servit per presentar la proposta de marques d’experiències gastronòmiques per part de l’Agència Catalana de Turisme, i per avançar en el projecte europeu Pofecta impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Les Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia, catalogades SIPAM per la FAO, han estat també protagonistes d’una trobada que acabarà amb un dinar degustació de plats elaborats amb varietats autòctones d’oli a càrrec de restaurants i pastisseries locals i una visita al Museu Natural de l’Arión aquesta mateixa tarde.