16425966_10212341200943988_8338307463486380444_n-768x432

El proper dijous dia 9 de març se celebrarà a Ulldecona la Trobada d’Escoles Verdes de Terres de l’Ebre, que comptarà amb la participació de 18 escoles de primària i 10 centres de secundària de les comarques de la Terra Alta, Montsià i Baix Ebre. Cada centre serà representat per un o dos mestres i dos o tres alumnes a primària i fins a sis alumnes a secundària, i membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.

En total, unes 150 persones, entre mestres i alumnes, es reuniran per tal de compartir experiències, propostes i idees per  millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles i, per extensió, al seu entorn més proper.

La trobada s’iniciarà a l’Institut Manuel Sales i Ferré on representants municipals i dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Educació de la Generalitat, donaran la benvinguda als participants. A continuació, els alumnes per una banda i els mestres per una altra, es distribuiran en diferents grups de treball en els quals els participants podran compartir experiències, reflexionar sobre les accions que realitzen al seu centre i recollir idees interessants d’altres escoles verdes. Tots els grups es retrobaran de nou per dinar al Casal dels Jubilats d’Ulldecona.

Totes les Trobades Territorials d’Escoles Verdes conclouen amb la realització d’una acció, a la tarda, per part dels participants, que posi en relleu algun valor natural del lloc que es visita, i en la qual, a més de conèixer, els participants puguin realitzar alguna acció de millora. En aquest cas, l’acció programada consistirà en una plantació de plantes aromàtiques a la Plaça dels Països Catalans i amb la instal·lació de caixes niu  a l’espai proper a la Séquia.

La Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), formada per la xarxa d’Escoles Verdes i xarxes locals que promouen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya va néixer l’any 2009. Actualment, a Catalunya hi ha 608 centres que formen la Xarxa d’Escoles Verdes que formen part de la XESC i a la demarcació de Tarragona ja són 157. A Ulldecona els dos centres educatius formen part  de la Xarxa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya.

Ulldecona acollirà la Trobada Territorial d’Escoles Verdes de les Terres de l’Ebre el proper 9 de març