Diferents actes a celebrar entre avui i dissabte centraran la commemoració del Dia Internacional de les Dones a Ulldecona. El primer ha tingut lloc aquest matí a l’institut Manuel Sales i Ferré amb la participació de la comunitat educativa i amb la voluntat d’implicar els i les jóvens en la lluita per una societat més justa. Durant l’acte, alumnes del centre han llegit un conte i un manifest, la coral de l’Institut ha interpretat una cançó “Persones Iguals” dins les activitats previstes pel Camp d’Aprenentatge Pau Casals en la campanya “Dóna la Nota amb Persones Iguals”, que persegueix, a través de la música, la inclusió de totes les persones en igualtat de condicions en la nostra societat. L’Alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, en el seu parlament ha transmés la necessitat que “la lluita per una societat més justa i la igualtat real entre hómes i dones la visibilitzem en un dia tant assenyalat com el 8 de Març, però ha de fer-se els 365 dies de l’anys”. En l’acte han estat presents també, a part de la comunitat educativa, tot el govern municipal i membres del Grup de Dones. 

L’acte central del 8 de Març l’organitza conjuntament el Grup de Dones i l’Ajuntament i enguany girarà entorn la presentació del llibre de poemes “Viatge” de Neus Bort Millan, amb il·lustracions d’Elena Segura Megino. L’acte tindrà lloc dissabte, 10 de març, a les 19’00 a la Sala de Plens.

D’altra banda, per al mateix dijous 8 de març, hi ha previstes dos concentracions de suport a la vaga feminista convocada de forma paral·lela en més de 70 països amb el lema «Si nosaltres parem, es per al món». L’objectiu és denunciar la bretxa salarial que existeix entre ambdós sexes i la dificultat de promoció de les dones, i demanar que la coeducació sigui una prioritat per fer front al sistema patriarcal i prevenir les violències masclistes.

A les 12’00, davant l’Ajuntament, es farà la primera concentració, que acabarà amb la lectura d’una manifest. I, a la tarda, convocada pel Grup de Dones i secundada per l’Associació de Mestresses de Casa d’Ulldecona, s’ha convocat la ciutadania a participar d’una passeig entre la Plaça Sales i Ferré, amb sortida a les 18’30, fins l’Ajuntament i la Plaça de l’Església, on s’acabarà l’acte amb la lectura de diversos textos escrits per dones.

D’altra banda, dilluns passat, al ple municipal, l’Alcaldessa va donar lectura al manifest conjunt de la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis per reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones i manifestar que els drets socials, polítics i econòmics són innegociables. El manifest del 8 de Març denuncia que la bretxa salarial, que segons dades de l’Eurostat és del 14’9%, és una forma més de violencia envers les dones, i insta les administracionc competents a actuar en relació a la diferencia real i existent entre el sou, per la mateixa feina, de les dones respecte als homes.

Ulldecona commemora el Dia Internacional de les Dones