El ple de l’Ajuntament d’Ulldecona va acordar ahir a la nit per unanimitat, la proposta del govern municipal per sumar-se al projecte “Montsià, territori camper”. Es tracta d’una iniciativa turística innovadora, impulsada des del consell d’alcaldes i alcaldesses de la comarca, amb l’objectiu de dinamitzar el turisme d’autocaravanes. Per a fer-ho possible, s’ha demanat una subvenció a la Generalitat de Catalunya, dintre de la convocatòria de plans de foment territorial de turisme, per un import total del 364.133,35 euros. En cadascun dels pobles la inversió varia en funció de les necessitats de l’espai escollit per ubicar l’àrea. En el cas d’Ulldecona es preveu situar-la a la part posterior de l’Oficina de Turisme, en una finca de titularitat municipal. 

“Montsià, territori camper” oferirà als autocaravanistes els serveis necessaris per fer estada a la comarca i contribuirà a conèixer tota la varietat de recursos i serveis de que disposa cada un dels municipis i de la seva àrea d’influència en el conjunt del territori.  

També en l’àmbit del turisme, el ple va aprovar un conveni de col.laboració entre l’administració de la Generalitat, mitjançant el Departament d’Ensenyament, i l’Ajuntament d’Ulldecona, per a desenvolupar un cicle formatiu en règim d’alternança i amb formació dual, a l’Institut Montsià, d’Amposta. D’aquesta manera, els alumnes del cicle formatiu de grau superior de Guia, Informació i Assistència Turístiques al centre, podran fer pràctiques formatives a l’Oficina de Turisme d’Ulldecona. 

Ulldecona comptarà amb una àrea d’autocaravanes dins el projecte “Montsià, territori camper”