Agenda-692-800-800-542x380

El mes d’abril començarà dissabte a Ulldecona amb la sortida al carrer per part de l’Escola Municipal de Música, que ha programat tota una série d’activitats que mouran més de 600 persones. A les 11’30 tindrà lloc un concert de la Banda Juvenil. També actuarà l’Orquestra de l’Escola de Joventuts Unides de la Sénia com a convidada i es farà la presentació del grup Combo i de la Coral de la Banda. Al migdia hi haurà una cercavila festiva, un dinar de germanor i, a la tarda a les 17’00, a la Plaça de l’Església, el concert de Pasqua de la Banda de Música d’Ulldecona, que comptarà amb la participació de tot l’alumnat de l’Escola.

Seguint en l’àmbit cultural, els diumenges d’aquest mes d’abril, es faran quatre representacions de La Passió d’Ulldecona, en castellà, al Teatre Municipal Orfeó Montsià. Es tracta d’un espectacle de grans dimensions, que veu de la tradició històrica al municipi d’obres d’aquest tipus, atès que, segons consta als arxius Capitular i Diocesà de Tortosa, fa més de 500 anys, a Ulldecona, ja es feien representacions de caràcter religiós. Enguany hi ha venta online d’entrades amb descomptes especials per a famílies i grups.

El cap de setmana del 22 i 23 hi haurà enguany una celebració especial per Sant Jordi, atès que, a banda de les tradicionals parades de roses i llibres a la Plaça de l’Església, per a dissabte s’ha preparat la gran festa del conte. Durant tota la tarda hi haurà una obra de teatre de titelles, berenar i fotocall temàtic, tallers diversos (camisetes, galetes, pocions màgiques, jocs emocionals, cal·ligrafia àrab, corones i mapamundi fantasia) i una espectacular trobada de dracs amb la participació de Faefarú d’Ulldecona, Hydracus i els 7 cervells de Jesús, Grafus i els diables, Lo Golafre de Remolins i Les Ménades d’Irta de Peníscola. A mitja tarda, al Teatre Municipal Orfeó Montsià, dins la programació de la Xarxa, el grup Engruna Teatre representarà “Loops”. Per completar una jornada que serà sens dubte molt participativa, i que impulsa l’Acadèmia d’Arts Escèniques i el Taller de Titelles Dansing, s’ha organitzat també un concurs per crear escuts de regnes imaginaris. La participació és gratuïta i hi haurà tres premis de 100, 60 i 40 euros.

De caràcter més social hi ha diverses activitats importants com la continuació de les Jornades d’assessorament i aprenentatge a càrrec dels professionals de la Residència Municipal de Gent Gran l’Onada, un mercat de segona mà i artesania impulsat per l’entitat Junts Reciclem Millor o una nova jornada de treball en família a l’Escola organitzada per l’AMPA de l’Escola Ramón y Cajal. També s’ha de destacar l’emissió des d’Ulldecona del programa “Divendres” de TV3, durant la setmana del 3 d’abril, amb gravacions a la Plaça de l’Església, el Teatre Municipal i el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arión.

L’activitat esportiva serà igual d’intensa i aquest mes hi haurà dos campionats de twirling al Pavelló Municipal d’Esports. Aquest primer cap de setmana, es disputarà la final Catalunya Sud del Campionat de Twirling, competició organitzada pel  Club de Twirling Ulldecona amb la col•laboració de la Federació Catalana. El darrer cap de setmana, serà el torn del Club de Twirling La Vie, que organitzarà la Final Regional de Twirling amb la participació de Comissió de  Twirling de la Federació Espanyola i el Consejo Superior de Deportes.

El dijous, 6 d’abril, se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física i, per aquest motiu, els alumnes de l’Escola Ramón y Cajal i l’Institut Manuel Sales i Ferré, faran diverses sortides caminant i en bicicleta, i es farà també el mateix dia, portes obertes al gimnàs del pavelló, tennis taula a l’edifici d’Esports, jocs diversos al Centre Obert Lúdik i la Cursa de Muntanya dels Instituts de les Terres de l’Ebre amb sortida i arribada a l’Ermita.

L’últim dia d’abril, el diumenge 30, es farà la segona edició de la cursa “Ulldecona: 10k”, dins el circuit de les Running de les Terres de l’Ebre . Es tracta d’una bonica i corredora cursa de deu quilòmetres del primer tram de proves d’aquest apassionant circuit 100 per 100 ebrenc i composat de 10 proves, sent la primera al febrer i la darrera al novembre.

No podem oblidar, a més, que la Setmana Santa cau enguany dins d’aquest mes i que la Parròquia Sant Lluc ha preparat la programació religiosa, començant el diumenge de Rams (9 d’abril) i amb esdeveniments tant tradicionals com la processó al Calvari o la del Sant Enterrament. El dilluns, 17 d’abril, és el dia de la mona i a Ulldecona és tradicional l’excursió a l’Ermita de la Pietat.

En l’àmbit gastronòmic, cal destacar que durant tot el mes, en divendres, se celebra una nova edició d’Ulldecona va de tapes, amb la participació de 13 bars del municipi. Els clients podran fer la ruta pels següents establiments: Glop’s, el Jardinet, la Cantonada, el Lledoner, MontMar, Aries, Alameda, Lo Pontet, Valverde, La Plaça, La Taska de Sisco i La Masia. De 18’30 a 22’00h els establiments participants serviran una tapa i una beguda (canya, vermut o refresc) per 3 euros. Al llarg de totes les jornades hi haurà també en marxa un concurs de fotografia a instagram. La coordinació va a càrrec de Turisme Ulldecona que, d’altra banda, aquest mes d’abril donarà el tret de sortida a la temporada de més afluència de visitants, fins al mes d’octubre aproximadament.

Per aquest motiu, i coincidint amb la Setmana Santa, s’ha programat un reforç dels guiatges als principals actius patrimonials on s’hi fan visites. Des del 13 fins al 16 d’abril, de dijous a diumenge, es faran visites al Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arion i als abrics de les Pintures Rupestres de la Serra de Godall a les 10’00, a les 12’00, a les 17’00 i a les 19’00 hores. A les Pintures també s’ha programat una visita nocturna infantil per al divendres 14 d’abril a les 20’30 i el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre està obert els quatre dies matí i tarda.

Per cadascuna de les activitats podeu consultar l’agenda mensual de l’Ajuntament d’Ulldecona i els cartells específics. També podeu rebre informació a través de l’app per a mòbils e-bando. 

Ulldecona enceta un mes d’abril ple d’activitats socials, culturals i esportives