Ulldecona participa de nou en les Jornades Europees de Patrimoni amb dos activitats sobre “Arquitectura de l’aigua a la Foia” – Ajuntament d'Ulldecona

La Mancomunitat de la Taula del Sénia ha iniciat ja aquest mes de setembre les activitats previstes dins les Jornades Europees de Patrimoni 2017, dedicades a “Patrimoni i territori: Arquitectura rural”. En total es faran 33 activitats per tots els pobles de la Taula del Sénia, de les que la majoria estaran dedicades a la pedra en sec, altres sobre els usos i l’arquitectura de l’aigua i algunes sobre les masies.

A Ulldecona s’ha previst dos activitats en relació a l’Arquitectura de l’aigua a la Foia. La primera serà aquest diumenge, 24 de setembre, amb sortida (en cotxes particulars) a les 10’00 des de l’Oficina de Turisme i amb una durada prevista de 3 hores. Està prevista una ruta per diverses estructures hidràuliques i el seu context geològic, ubicades en diferents zones de la foia d’Ulldecona, com el riu Sénia, el pont de l’Olivar, el molí Nou, el molí de l’Olivar, la séquia mare, el Mil·liari, la bassa de la Llacuna, el Molló i altres elements. 

La segona activitat serà el 12 de novembre i es tracta d’una passejada a peu per la zona de la Bassa del Montsià recorrent diferents estructures hidràuliques construïdes per a gestionar les aigües de la foia d’Ulldecona al llarg de la història, com basses, sènies, séquia de reg amb els seus reguers i una séquia de desguàs, donant significat a tot el conjunt. 

Les dos activitats programades a Ulldecona estan dirigides per l’antropòleg Manel Llarch Garcia.   

Dins la programació general del territori del Sénia també està prevista la Festa del Tossal del Rei el diumenge 8 d’octubre i el Dia mundial de l’Olivera el 19 de novembre. Les jornades, totes elles gratuïtes i per a tots els públics, es perllongaran fins al 26 de novembre. 

Ulldecona fa ja 13 anys que participa en les Jornades Europees de Patrimoni, amb l’objectiu d’apropar el ric i valuós patrimoni del municipi a tota la població. En el cas de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, aquest és el quart any que es coordinen les activitats del territori. L’any 2014 es van dedicar al patrimoni natural, amb 7 activitats seguides per 170 persones. El 2015 es van dedicar al patrimoni industrial, amb 22 activitats relacionades i una participació de 371 persones, i l’any passat les jornades es van centrar amb els arbres amb història, amb 29 activitats i una participació de més de 1.500 persones.

 

Ulldecona participa de nou en les Jornades Europees de Patrimoni amb dos activitats sobre “Arquitectura de l’aigua a la Foia”