15267896_10211663080951412_5529221498482632487_n-1

Per segon any consecutiu, el govern municipal de l’Ajuntament d’Ulldecona ha impulsat la posada en marxa d’un procés participatiu per triar una de les inversions previstes al pressupost del consistori per a l’exercici 2017. Durant aquesta setmana es repartirà una butlleta per cada casa que s’haurà d’omplir i retornar al retén de l’Ajuntament. La votació, on podran votar els veïns i veïnes majors de 16 anys, està oberta fins a l’11 de desembre i també es podrà efectuar a través de la pàgina web, al següent enllaç: http://ulldecona.cat/pressupost-2017/

En concret es posarà a votació cinc propostes, amb una inversió prevista de 100.000 euros. Són l’adequació del pavelló vell com a centre cívic i millores als equipaments esportius, l’arranjament i asfaltat de carrers, millores als camins municipals, canvis d’enllumenat públic i mesures d’eficiència energètica i l’arranjament de voreres i supressió de barreres arquitectòniques. Aquestes cinc propostes van sorgir d’una assemblea oberta celebrada fa tres setmanes i que va comptar amb la participació d’una vintena de persones. Aquest és el canvi més important introduït en el procés d’enguany, atès que l’any passat va ser el propi govern qui va fer les propostes de sortida. Durant l’assemblea, a més, es va explicar com s’estructura un pressupost i quines són les principals àrees que ha de contemplar. També s’ha inclòs un apartat d’altres perquè es puguin fer aportacions diverses. 

Fa poques setmanes van començar les obres d’arranjament de voreres corresponent al procés participatiu dels pressupostos 2016. De moment s’ha executat una part a l’Avinguda Generalitat i es farà també tot el carrer Sant Lluc i el carrer Calvari, a part d’altres punts concrets de diversos carrers d’Ulldecona i barris.

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura ha valorat positivament l’experiència en el procés participatiu i és per això que es repeteix enguany, amb novetats com l’assemblea prèvia. Segons Ventura «aquestes trobades ens permeten també fer una diagnosi de les qüestions que més preocupen als nostres veïns i veïnes i confirmar si coincideixen amb les prioritats del govern municipal o si hi propostes diferents.

Ulldecona podrà triar mitjançant votació popular una inversió de 100.000 euros dels pressupostos 2017